Η αντίστροφη µέτρηση για την παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στην 87η ∆ιεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης έχει ήδη ξεκινήσει, µε τις προετοιµασίες τόσο από το Μέγαρο Μαξίµου όσο και από την Πειραιώς να βρίσκονται σε εξέλιξη. 

Πίσω από την οργάνωση βρίσκεται µια µεγάλη οµάδα ανθρώπων, στενών επιτελών του Κυριάκου Μητσοτάκη, οι οποίοι έχουν µεγάλη εµπειρία τόσο στην οργάνωση όσο και στην εκτέλεση µεγάλων εκδηλώσεων. Αλλωστε, τα στελέχη αυτά, η επονοµαζόµενη «dream team» του Μαξίµου και της Πειραιώς, έχουν «τρέξει» τις δύο τελευταίες εκλογικές αναµετρήσει, αλλά και τις δεκάδες οµιλίες που έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης προεκλογικά σε όλη τη χώρα.

Επισκέψεις

Ενδεικτικό των πυρετωδών προετοιµασιών είναι πως τις τελευταίες ηµέρες πληθαίνουν οι επισκέψεις των «γαλάζιων» στελεχών στη Θεσσαλονίκη, προκειµένου να οργανώσουν τις τελευταίες λεπτοµέρειες για την οµιλία και τη συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού. Και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όµως, επισκέφθηκε µέσα στην εβδοµάδα τη συµπρωτεύουσα και συναντήθηκε µε παραγωγικούς και επιστηµονικούς φορείς της πόλης ενόψει της ∆ΕΘ. Κάποια από τα πρόσωπα που βρίσκονται πίσω από την όλη οργάνωση αναµένεται να µεταβούν στη Θεσσαλονίκη από τη ∆ευτέρα, προκειµένου να επιτηρούν από κοντά όλη τη διαδικασία.

Εμπειρία

Από το Μέγαρο Μαξίµου έχει αναλάβει την οργάνωση ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Γιάννης Μπρατάκος. Ενας άνθρωπος που έχει µεγάλη εµπειρία στην προετοιµασία τέτοιων µεγάλων εκδηλώσεων. Μάλιστα, ο ίδιος αποτελεί τον συνδετικό κρίκο µεταξύ Μαξίµου και Πειραιώς, σε συνδυασµό µε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη, ο οποίος παραµένει και γραµµατέας του κόµµατος.

Βασικό ρόλο στα οργανωτικά ζητήµατα έχει και ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Θανάσης Νέζης. Το επικοινωνιακό µέρος της παρουσίας του πρωθυπουργού έχει αναλάβει, για ακόµα µία φορά η διευθύντρια επικοινωνίας του, Κύρα Κάπη, µαζί µε τους συνεργάτες της, ενώ τη συνέντευξη Τύπου «τρέχουν», µαζί µε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη, ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, ∆ηµήτρης Τσιόδρας, και οι αναπληρωτές Χρήστος Ζωγράφος και Γιώργος Ευθυµίου.


Στο Βελλίδειο

Το Σάββατο το βράδυ θα πραγµατοποιηθεί η οµιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, στην προετοιµασία της οποίας συνδράµει ο έµπειρος δηµοσιογράφος και στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Γιάννης Βλαστάρης.  Βρίσκεται, σύµφωνα µε πληροφορίες, σε συνεχή επαφή µε όλα τα υπουργεία, τα οποία συντονίζονται από τον υπουργό Επικρατείας Ακη Σκέρτσο, µε τη συνδροµή του έτερου υπουργού Επικρατείας Σταύρου Παπασταύρου.

Λαµβάνει, έτσι, τα απαραίτητα στοιχεία τα οποία θα συµπεριληφθούν στην οµιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Στο οργανωτικό µέρος, τα logistics της παρουσίας του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη έχει αναλάβει ο γενικός διευθυντής της Ν.∆., Γιάννης Σµυρλής, συνεπικουρούµενος από τον αναπληρωτή του, Νίκο Παπουτσή, και τον συντονιστή της Γενικής ∆ιεύθυνσης, Γιάννη Παπαγεωργίου.

Εκδηλώσεις

Το βάρος της κινητοποίησης ενόψει της οµιλίας του πρωθυπουργού έχει αναλάβει το Οργανωτικό της Ν.∆. υπό το πρόσταγµα του γραµµατέα Οργανωτικού, Στέλιου Κονταδάκη, µε τη συνδροµή του προέδρου της ∆ιοικούσας της Θεσσαλονίκης, Ζήση Ιωακείµοβιτς. Σηµαντικό ρόλο στο συγκεκριµένο κοµµάτι θα αναλάβει και η ΟΝΝΕ∆ και ο πρόεδρος της Νεολαίας, Ορφέας Γεωργίου.

Μάλιστα, η ΟΝΝΕ∆ θα πραγµατοποιήσει την Τετάρτη πριν από την οµιλία του πρωθυπουργού εκδήλωση για τα έργα υποδοµής και τον ρόλο της εκπροσώπησης των νέων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, µαζί µε τη Γραµµατεία Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Ν.∆., τον γραµµατέα Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ∆ιονύση Χατζηδάκη, και τον οργανωτικό γραµµατέα, Μένιο Κοροµηλά.

Το «παρών» στην εκδήλωση θα δώσουν ο Κώστας Ζέρβας, ο Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Στάθης Κωνσταντινίδης, ενώ κεντρικός οµιλητής θα είναι ο υπουργός Υποδοµών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας. Τέλος, την επικοινωνία του κόµµατος σε σχέση µε τις εκδηλώσεις και τις περιοδείες που πραγµατοποιούνται πριν από την έναρξη της ∆ΕΘ έχουν αναλάβει ο διευθυντής του γραφείου Τύπου, Νίκος Ρωµανός, και η εκπρόσωπος Τύπου, αρµόδια για τα περιφερειακά Μέσα, Ελενα Σώκου.

*Δημοσιεύτηκε στα Παραπολιτικά στις 2 Σεπτεμβρίου