“Κρατήσαμε χαμηλούς τόνους στην υπόθεση των Τεμπών όλο αυτό το διάστημα από σεβασμό απέναντι σε αυτούς που πονάνε και ίσως αυτό φάνηκε λίγο ενοχικό. Απο την άλλη υπήρχε μια αντιπολίτευση που προσπάθησε με κάθε τρόπο να εργαλειοποιήσει τον πόνο αυτών των ανθρώπων”, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Στον αέρα» με την Νίκη Λυμπεράκη ο βουλευτής της ΝΔ, Ιάσων Φωτήλας.

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

Ερωτηθείς για το μεγάλο ποσοστό των πολιτών που θεωρεί ότι δεν ήταν αποτελεσματική η κυβέρνηση στην υπόθεση των Τεμπών

Ι.ΦΩΤΗΛΑΣ: Αυτό οφείλεται κυρίως στους χαμηλούς τόνους που θελήσαμε να δώσουμε όλο αυτό το διάστημα σε αυτή την υπόθεση, στο σεβασμό που δείξαμε απέναντι σε αυτούς που πονάνε και ίσως αυτό φάνηκε λίγο ενοχικό. Από την άλλη πλευρά υπήρχε μια αντιπολίτευση που προσπάθησε με κάθε τρόπο να εργαλειοποιήσει τον πόνο αυτών των ανθρώπων. Για παράδειγμα το να φτιάχνεις ένα πανό για να βάλεις πάνω τα ονόματα των νεκρών στα γραφεία ενός πολιτικού κόμματος δεν είναι όμορφο. Θα μπορούσαμε να το είχαμε κάνει και εμείς δεν είναι αυτός το τρόπος που αντιλαμβανόμαστε την πολιτική. Ήρθε η ώρα να δοθούν κάποιες απαντήσεις και πλέον να βάλουμε τους ανθρώπους να σκεφτούν περισσότερο με το μυαλό για λίγο και όχι τόσο με την καρδιά. Αυτό προσπάθησε να κάνει ο πρωθυπουργός χθες και νομίζω ότι τα κατάφερε.

O Ιάσων Φωτήλας  στην Νίκη Λυμπεράκη "Στον αέρα" 29-03-24

Ερωτηθείς αν υπάρχει ενδεχόμενο να έγιναν λάθος χειρισμοί και για το λόγο αυτό δεν πείθεται η ελληνική κοινωνία

Ι.ΦΩΤΗΛΑΣ: Δεν αποκλείεται, σε επικοινωνιακό επίπεδο προφανώς δεν το χειριστήκαμε σωστά εκ του αποτελέσματος μπορούμε να το πούμε αυτό μετά βεβαιότητας ότι σε επικοινωνιακό επίπεδο δεν το χειριστήκαμε σωστά αλλά όλο αυτό πρέπει κάποια στιγμή να το βάλουμε κάτω και να το δούμε ένα-ένα. Και για να δούμε την υποκρισία, αν κάποιος θέλει να «κάτσει» στο σκαμνί τον Καραμανλή για ανθρωποκτονία πρέπει να φέρει μια πρόταση στη Βουλή. Για να κάτσει ο Καραμανλής στο σκαμνί δύο τρόποι υπάρχουν ο ένας είναι είτε ο ανακριτής της Λάρισας να κρίνει ότι εμπλέκεται ο κ. Καραμανλής οπότε υποχρέωσή του είναι να κλείσει τη δικογραφία και να τη φέρει στη Βουλή. Αυτό δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα προφανώς γιατί ο ανακριτής της Λάρισας δεν συνδέει τη μη ολοκλήρωση της 717 με το δυστύχημα. Αλλά ο δεύτερος τρόπος είναι κάποιο ή κάποια κοινοβουλευτικά κόμματα να καταθέσουν μια συγκεκριμένη πρόταση προανακριτικής με συγκεκριμένο αδίκημα· ούτε αυτό έχει γίνει μέχρι σήμερα.

Ερωτηθείς για ποιο λόγο εκτιμά ότι το 88% των πολιτών πιστεύει ότι δεν υπάρχει πρόοδος στις έρευνες της δικαιοσύνης και της Εξεταστικής Επιτροπής.

Ι.ΦΩΤΗΛΑΣ: Το 88% αισθάνεται όπως αισθάνεται και αυτό αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις ακριβώς γιατί έχει χειραγωγηθεί και εργαλειοποιηθεί...

ΔΗΜ: Τόσο χαζοί είναι οι Έλληνες χειραγωγούνται τόσο εύκολα από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ;

Ι.ΦΩΤΗΛΑΣ: Να σας θυμίσω ότι οι Έλληνες πιστέψανε ότι οι ευρωπαίοι θα μας κυνηγάνε να μας δώσουν λεφτά και εμείς δεν θα τα παίρνουμε. Άδολους ανθρώπους και φορτισμένους συναισθηματικά -που είναι δικαιολογημένο- είναι εύκολο να τους παρασύρεις.