«Αλλοπρόσαλλες, φαιδρές δηλώσεις τα περί εκλογών με παρουσία παρατηρητών» δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Εκείνη κι εγώ», με τον Θανάση Φουσκίδη και τη Στέλλα Γκαντώνα, η βουλευτής της Νέας Αριστεράς, Έφη Αχτσιόγλου, αναφορικά με τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη.

«Υπάρχει έντονα αυταρχικό στοιχείο στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Οι θέσεις του δεν έχουν πυξίδα» σημείωσε ακόμη.

Διαβάστε ακόμα: Νίκος Παππάς: "Τίναξε στον αέρα'' το ενιαίο μέτωπο ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ με τις δηλώσεις του για "προσυνεννόηση" - ''Τα γύρισε'' μετά τις έντονες αντιδράσεις

Αναφορικά με τις δηλώσεις του Νίκου Παππά και αν πράγματι προϋπήρχε συνεννόηση των κομμάτων για την κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη, η Έφη Αχτσιόγλου ανέφερε: «Δεν υπήρχε προσυνεννόηση. Δεν κάνουμε παρασκηνιακές διαβουλεύσεις. Δεν ξέρω τι επινοεί εκ των υστέρων ο κ. Παππάς. Προσφέρει άλλοθι στη ΝΔ».

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

Ερωτηθείσα για την επίθεση της κυβέρνησης στα κόμματα της αντιπολίτευσης λόγω της πρότασης δυσπιστίας

Ε.ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ: Το θεωρώ άηθες αυτό. Υπάρχει μια τραγωδία και είναι μια τραγωδία η οποία αποτελεί συλλογικό μας στίγμα, είναι στίγμα για ολόκληρη την κοινωνία. Υπάρχει η ανάγκη να δοθούν απαντήσεις και οι απαντήσεις δεν δίνονται και υπήρχε μια κυβέρνηση η οποία διοικούσε τον τόπο εκείνη την περίοδο η οποία είχε πολλαπλές οχλήσεις ως προς την έλλειψη ασφάλειας στα τρένα και τις μεταφορές τις οποίες τις αγνοούσε και επί των συγκεκριμένων ζητημάτων δεν έχει δώσει απαντήσεις. Εγώ δεν θεωρώ ότι αυτή η υπόθεση είναι ένα ζήτημα όπως όλα τα άλλα στα οποία μπορούμε να έχουμε συμφωνίες ή διαφωνίες πολιτικές δηλαδή ότι είναι ένα ζήτημα που μπορούμε να συζητήσουμε τι πρέπει να γίνει στην παιδεία, τι πρέπει να γίνει στην υγεία κλπ. Εδώ μιλάμε για μια τραγωδία, χάθηκαν 57 άνθρωποι και η κυβέρνηση ουσιαστικά λεει «δεν θα μάθετε ποτέ τι συνέβη», αυτό δεν μπορεί να είναι αποδεκτό.

Ε.ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχουμε τρεις μέρες όπου το μόνο που κάνει είναι να προσφέρει στην κυβέρνηση άλλοθι για να συζητάει η κυβέρνηση οτιδήποτε άλλο πέρα από το θέμα. Είχαμε τις αλλοπρόσαλλες δηλώσεις του κ. Κασσελλακη πρώτα απ’ όλα για τις εκλογές. Αλλοπρόσαλλες δηλώσεις για τους διεθνείς παρατηρητές, μιλάμε για φαιδρά πράγματα! Τι ακριβώς αμφισβητεί, διεθνείς παρατηρητές υπάρχουν πάντα στις εκλογές τι ακριβώς εισφέρει αυτό που λεει; Αμφισβητεί τη διαδικασία , αυτό που έχει κεκτημένο η μεταπολίτευση στη χώρα ότι διενεργούμε εκλογές κανονικά και δεν έχει αμφισβητήσει κανείς εδώ και 50 χρόνια το αποτέλεσμα των εκλογών; Τι φαιδρότητες είναι αυτές! Το μόνο που κάνει με αυτό είναι να δίνει στη ΝΔ πάτημα για να συζητάει άλλο θέμα γιατί αυτό κάνει στη Βουλή. Στη συνέχεια από την αλλοπρόσαλλή δήλωσή του ότι η πρόταση μομφής είναι μια κοκορομαχία και μετά την υπογράφει δηλαδή ο ορισμός της αντίφασης και ακούμε μετά όλη τη μέρα στη Βουλή τη ΝΔ αντί να συζητάει για τα Τέμπη να συζητάει για την αλλοπρόσαλλη δήλωση του κ.Κασσελάκη.

H Έφη Αχτσιόγλου στους Θανάση Φουσκίδη & Στέλλα Γκαντώνα 28-03-24

Κληθείσα να σχολιάσει τη δήλωση του κ. Κακλαμάνη για τον κ. Κασσελάκη

Ε.ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ: Ότι υπάρχει ένα έντονο αυταρχικό στοιχείο στη νέα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ αυτό είναι προφανέστατο και αυτό εκδηλώθηκε από τις πρώτες μέρες της νέας ηγεσίας σε σειρά γεγονότων. Δεν είναι μόνο δηλαδή οι πολιτικές θέσεις οι οποίες δεν έχουν πυξίδα, αυτό το κόμμα έχει μετατραπεί υπό τη νέα του ηγεσία σε έναν πολιτικό αχταρμά. Και ο ίδιος ο πρόεδρός του με τον τρόπο που λειτουργεί πραγματικά απαξιώνει το θεσμό της Αξιωματικής αντιπολίτευσης. Δεν αξίζει στην κοινωνία και στον τόπο να έχει μια τέτοια Αξιωματική Αντιπολίτευση, είναι πραγματικά κρίμα.

Ερωτηθείσα αν υπήρχε προσυνεννόηση των κομμάτων της αντιπολίτευσης για την κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας όπως ανέφερε ο κ. Παππάς

Ε.ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ: Όχι βέβαια δεν υπήρχε προσυνεννόηση. Δεν κάνουμε εμείς παρασκηνιακές διαβουλεύσεις. Από το βήμα της Βουλής είχαμε κάνει πρόταση να υπάρξει πρόταση δυσπιστίας με συνένωση των προοδευτικών δημοκρατικών δυνάμεων σε ότι αφορά τότε την παραβίαση του άρθρου 16 με τη θεσμοθέτηση ιδιωτικών πανεπιστημίων, αρνήθηκαν τα κόμματα με το ΣΥΡΙΖΑ τότε να απαντά ότι αυτό προσφέρει υπηρεσίες στη ΝΔ και τη συσπειρώνει.

ΔΗΜ: Ούτε όταν προέκυψε η ιστορία με την κα Ασημακοπούλου είχατε κάποια συνεννόηση με τα υπόλοιπα κόμματα

Ε.ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ: Όχι βέβαια, δεν ξέρω τι είναι αυτό που επινοεί εκ των υστέρων ο κ. Παππάς και δεν ξέρω και γιατί το κάνει. Αυτό που ξέρω είναι ότι αυτή τη στιγμή προσφέρει άλλο ένα άλλοθι για αντιπερισπασμό για να μη συζητάμε όλα αυτά που συζητάμε αλλά να έχει η ΝΔ το πάτημα να απαντάει για άλλα.