«Περιμένουμε την κυβέρνηση να μας πει τα εχέγγυα» σε ό,τι αφορά τη διενέργεια των εκλογικών διαδικασιών, τόνισε μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φαραντούρης. Σε ό,τι αφορά δε την ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων που σημείωσε ότι «προσβάλλει το έργο της Ελληνικής Δικαιοσύνης» μετά το οξύ κρεσέντο του κυρίου Φαραντούρη κατά της κυβέρνησης, για την οποία ευχήθηκε να τη ρίξει η Ευρωπαία εισαγγελέας, ο σύμβουλος Ευρωπαϊκής Πολιτικής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι «όλοι κρινόμαστε καθημερινά» και το ότι η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων εξέδωσε μια ανακοίνωση δεν σημαίνει υποχρεωτικά ότι όλοι πρέπει να συμφωνήσουν με αυτήν.

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Νίκου Φαραντούρη στα Παραπολιτικά 90,1


Ερωτηθείς αν είναι σε μια διαδικασία αμφισβήτησης του εκλογικού αποτελέσματος των ευρωεκλογών

Ν.ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗΣ: Είμαστε σε μια διαδικασία αμφισβήτησης της ικανότητας, της δυνατότητας και της βούλησης της κυβερνήσεως μετά την αποκάλυψη των παράνομων διαδικασιών που ακολουθεί να εξασφαλίσει και να εγγυηθεί οποιαδήποτε διαδικασία εκλογική. Περιμένουμε από την κυβέρνηση να μας πει τα εχέγγυα και τις διασφαλίσεις οι οποίες θα λάβουν χώρα γιατί οποιαδήποτε διαβεβαίωση δια κυβερνητικών χειλέων είναι μάταιη.

Ν.ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗΣ: Ο ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε την αυλαία των ευρωεκλογών με τον πλέον θεσμικό σοβαρό τρόπο δηλαδή με την παρουσίαση του ευρω-προγράμματός, με την παρουσίαση των θέσεων για την οικονομία. Η ΝΔ άνοιξε την αυλαία των ευρωεκλογών με την πιο βάναυση παραβίαση προσωπικών δεδομένων και εκλογικής διαδικασίας.

Κληθείς να σχολιάσει την ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων

Ν.ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗΣ: Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων είναι ένα συνδικαλιστικό όργανο, έβγαλε μια ανακοίνωση η Ένωση δεν σημαίνει ότι συμφωνούμε, δεν θα μαλώσουμε κιόλας. Εγώ έχω μια βασική αρχή ότι όλοι κρινόμαστε καθημερινά και αυστηρά όσοι έχουμε δημόσιες θέσεις, όσοι έχουμε αξιώματα πολύ δε περισσότερο όσοι βρισκόμαστε σε θέσεις ευθύνης σε μια περίοδο ιδιαίτερα ευαίσθητη. Αυτό ισχύει για τους πολιτικούς, για τους βουλευτές προφανώς και για τους δικαστές.

* Διαβάστε ακόμη: Επιμένει ο Φαραντούρης: Ευχής έργον να παραιτήσει η ευρωπαία εισαγγελέας την κυβέρνηση εάν συσκοτίζει σκάνδαλα

Ερωτηθείς τι απαντάει στην κριτική ότι έχει ανεβάσει τους τόνους λόγω της υποψηφιότητάς του στις ευρωεκλογές

Ν.ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗΣ: Στην μουσική υπάρχουν τα κρεσέντα υπάρχουν και τα ντιμινουέντα όταν χρειάζεται να ανεβάσεις τόνους για μείζονα θέματα της επικαιρότητας και δεν μιλάμε για μια οικονομική ατασθαλία ή για μια πολιτική αντιπαράθεση αλλά για 57 νεκρούς και οικογένειες που θέλουν δικαίωση, θα κάνουμε κρεσέντο και θα ανεβάσουμε και τους τόνους όσο πρέπει.