Στις λαμπρές εορταστικές εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, που πραγματοποιήθηκαν υπό τη διοργάνωση της Περιφέρειας Αττικής, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς παρακολούθησε τη δοξολογία στη Μητρόπολη και ακολούθως τη στρατιωτική παρέλαση, η οποία πραγματοποιήθηκε ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, επικεφαλής και εκπροσώπων κομμάτων, αλλά και των επίσημων προσκεκλημένων, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την εθνική επέτειο των 203 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης που πραγματοποιήθηκαν υπό τη διοργάνωση της Περιφέρειας Αττικής.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d02sjjbw12ep)

Ειδικότερα, σε μήνυμά του ο Περιφερειάρχης Αττικής επισήμανε:

«Η Ελληνική Επανάσταση αποτελεί ένα μείζον ιστορικό ορόσημο όχι μόνο για το έθνος μας, αλλά για το σύνολο του νεωτερικού πολιτισμού, για όλη την ανθρωπότητα. Είναι το χρονικό σημείο, στο οποίο οι αξίες του Διαφωτισμού διέρρηξαν το σκοτάδι της ανατολίτικης δεσποτείας, δείχνοντας στους λαούς της Βαλκανικής τον δρόμο για την ελευθερία και τη δημιουργία ανεξάρτητων εθνικών κρατών.

Διαβάστε ακόμα: 25η Μαρτίου: Εντυπωσιακή η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα για την Επανάσταση του 1821 (Εικόνες & Βίντεο)

Ο αγώνας των Ελλήνων έφερε ξανά, μετά από τέσσερις αιώνες δουλείας, τα ιδανικά της δημοκρατίας, του ανθρωπισμού, του πολιτισμού, της υπερηφάνειας και της πολιτικής αρετής στον τόπο που γεννήθηκαν. Με σεβασμό και υπερηφάνεια, σήμερα γιορτάζουμε τους ηρωικούς προγόνους μας, που κατάφεραν αυτό που μέχρι τότε φάνταζε ακατόρθωτο: να ταπεινώσουν μια μεγάλη αυτοκρατορία, βάζοντας οριστικό τέλος στον αυταρχισμό και την καταπίεση.

Το πνεύμα της 25ης Μαρτίου 1821 είναι ολοζώντανο και πιο επίκαιρο από ποτέ, δείχνοντας τον δρόμο του ιστορικού μας καθήκοντος: να διατηρήσουμε την Πατρίδα, με κάθε θυσία, ελεύθερη, κυρίαρχη, υπερήφανη, ακέραιη, δυνατή και ανεξάρτητη, με πρόοδο στο εσωτερικό και ισχυρή παρουσία στη διεθνή σκηνή.

Χρόνια πολλά στην αιώνια Ελλάδα μας!».