Ιστορικής σημασίας και με πολλές προεκτάσεις σε πολιτικό, διπλωματικό και επενδυτικό επίπεδο αναμένεται η επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στον Καναδά στις 24 και 25 Μαρτίου.

*Διαβάστε εδώ: Ευρωεκλογές 2024: Η ΝΔ ετοιμάζεται για την παρουσίαση του ψηφοδελτίου στο Ζάππειο τον Απρίλιο - Ανακοινώθηκαν οι 28 και μένουν άλλοι 14 - Θέλουν πρόσωπα από τη Δεξιά

Ο κ. Μητσοτάκης θα βρεθεί δίπλα στην πολυπληθή ελληνική κοινότητα του Καναδά, που αριθμεί περί τους 350.000 ομογενείς, όπου θα παρακολουθήσει μαζί με τον Καναδό ομόλογό του την παρέλαση της ομογένειας στο Μόντρεαλ, την Κυριακή, ενώ στη συνέχεια θα συμμετάσχει σε εκδηλώσεις που διοργανώνουν οι ομογενείς.

Να σημειωθεί ότι πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη Έλληνα πρωθυπουργού στη χώρα από το 1983, γεγονός που προσδίδει στο ταξίδι ιστορικά χαρακτηριστικά και υψηλό συμβολισμό.

Αύριο θα πραγματοποιηθεί η κατάθεση στεφάνων στο Κενοτάφιο του Λαβάλ, ενώ το βράδυ της ίδιας μέρας προγραμματίζεται τιμητικό δείπνο, κατά το οποίο θα απονεμηθεί το βραβείο του Έλληνα της Χρονιάς.

Ο πρωθυπουργός, μαζί με τον Τζάστιν Τριντό, θα βρεθεί στην καρδιά του Παρκ Εξτενσιόν στο Μόντρεαλ, την Κυριακή, όπου θα πραγματοποιηθεί η παρέλαση της ομογένειας για την επέτειο της Εθνικής Ανεξαρτησίας.

Πριν από την παρέλαση, θα γίνει επίσημη δοξολογία στον ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και εν συνεχεία θα ακολουθήσει δεξίωση από την πρεσβεία μας και την Ελληνική Κοινότητα Μόντρεαλ.


Στο Τορόντο ο πρωθυπουργός στις 25 Μαρτίου

Στις 25 Μαρτίου ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το Τορόντο, επίσης μια πόλη με έντονο το ελληνικό στοιχείο. Η πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο, Μπέτυ Σκουτάκη, μιλά στην «Απογευματινή» για τις προετοιμασίες για την έλευση του κ. Μητσοτάκη: «Ετοιμάζουμε θερμή υποδοχή για τον πρωθυπουργό στο Τορόντο… 1.200 άτομα από όλη την παροικία θα είναι στην ομιλία του. Τα εισιτήρια εξαντλήθηκαν σε μία ημέρα, αμέσως όταν ανοίξαμε την πλατφόρμα. Ο ερχομός του πρωθυπουργού έχει μεγάλη απήχηση, έχει να έρθει 40 χρόνια αρχηγός του κράτους».

Κατά την επίσκεψή του στον Καναδά ο πρωθυπουργός θα ολοκληρώσει την τεράστιας σημασίας συμφωνία για την απόκτηση επτά νέων πυροσβεστικών αεροπλάνων Canadair, όπως είχαν αποκαλύψει το περασμένο Σάββατο τα «Παραπολιτικά».

Στόχος της επίσκεψης είναι η ενίσχυση των σχέσεων Ελλάδας και Καναδά σε όλα τα επίπεδα, με έμφαση στο πεδίο της εμπορικής και οικονομικής συνεργασίας, καθώς και σε αυτό των μεγάλων διεθνών προκλήσεων. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Καναδάς αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους επενδυτές στην Ελλάδα.