Σε πλήρη εκλογικό ρυθμό μπαίνει σταδιακά η Νέα Δημοκρατία, καθώς απομένουν μόλις δυόμισι μήνες μέχρι τις κάλπες της 9ης Ιουνίου για τις ευρωεκλογές.
Η Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα για τις προσεχείς ευρωεκλογές, με επικεφαλής τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Γιάννη Μπρατάκο, ήδη έχει ξεκινήσει τις εργασίες της, η καμπάνια προετοιμάζεται και οι 42 υποψήφιοι ευρωβουλευτές αναμένεται να παρουσιαστούν σε ειδική εκδήλωση περί τις 10 Απριλίου, στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».


Ευρωεκλογές 2024: Τα 20 πρώτα ονόματα των υποψηφίων ανακοινώνει σήμερα η ΝΔ

Σήμερα, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, η Πειραιώς σχεδιάζει να δώσει στη δημοσιότητα τα πρώτα 20 ονόματα που θα στελεχώσουν το ευρωψηφοδέλτιό της, σε μια προσπάθεια να δώσει μια αρχική δυναμική στον προεκλογικό αγώνα της ΝΔ, αλλά και να ξεκινήσουν και οι είκοσι υποψήφιοι τον δικό τους αγώνα.

Από τους νυν ευρωβουλευτές θα είναι εκ νέου υποψήφιοι οι Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Ελίζα Βόζεμπεργκ, Στέλιος Κυμπουρόπουλος, Μαρία Σπυράκη και Μανώλης Κεφαλογιάννης, ενώ εκτός θα μείνει – όπως έχει ανακοινώσει η ίδια - η Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, λόγω της εμπλοκής της στην υπόθεση με τη διαρροή προσωπικών δεδομένων, καθώς και ο Θοδωρής Ζαγοράκης.

Άλλες υποψηφιότητες που έχουν με μεγάλη βεβαιότητα «κλειδώσει» και θα ανακοινωθούν σήμερα είναι ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Δημήτρης Τσιόδρας, η πρώην βουλευτής Πειραιά και γνωστή παρουσιάστρια Νόνη Δούνια, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, η Ολυμπιονίκης και αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Βούλα Πατουλίδου, ο Βασίλης Κοντοζαμάνης, πρώην αναπληρωτής υπουργός υγείας και σύμβουλος του πρωθυπουργού για θέματα υγείας, καθώς και ο πρώην δήμαρχος Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος, που είναι σήμερα πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ΚΕΔΕ. Βέβαιη πρέπει να θεωρείται και η υποψηφιότητα του δημοσιογράφου Γιώργου Αυτιά, όπως και της δημοσιογράφου Βίκυς Φλέσσα.

Νέα Δημοκρατία: Το συστηματικό άνοιγμα στο χώρο του κέντρου

Το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας θα συμβολίζει το συστηματικό άνοιγμα στο χώρο του κέντρου, με ονόματα όπως ο Ολυμπιονίκης και πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Πύρρος Δήμας, η πρώην υπουργός Εύη Χριστοφιλοπούλου και ο αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης Σωτήρης Σέρμπος.

Υποψήφιος με τη ΝΔ θα είναι και ο δικηγόρος Σπύρος Καρανικόλας, που έχει στο πρόσφατο παρελθόν διατελέσει αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ. Στο «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο της 9ης Ιουνίου θα συμμετέχουν και δύο κομματικά στελέχη, η γραμματέας εθελοντισμού της ΝΔ Θεοπίστη Κρυσταλλίδου, που έχει διατελέσει δημοτική σύμβουλος στο Δήμο Εορδαίας και είναι πρόεδρος στην ΑΜΚΕ «WinCancer» και ο Θεσσαλονικιός γραμματέας διεθνών σχέσεων της ΟΝΝΕΔ Βασίλης Σακελλάρης. Το ψηφοδέλτιο θα στελεχωθεί και με έναν απόστρατο της Πολεμικής Αεροπορίας, πρώην ανώτατο αξιωματικό.

Παράλληλα δε συνεχίζεται η αναζήτηση για ισχυρές υποψηφιότητες από τον απόδημο Ελληνισμό, που θα λειτουργήσουν και ως «μαγνήτης» για τους Έλληνες του εξωτερικού, οι οποίοι θα έχουν το δικαίωμα για πρώτη φορά να ψηφίσουν από όπου κι αν βρίσκονται, με χρήση της επιστολικής ψήφου.