Στις Ηνωμένες Πολιτείες θα ταξιδέψει την επόμενη εβδομάδα η υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, για να ενημερώσει τους Έλληνες του εξωτερικού σχετικά με τη δυνατότητα που τους παρέχεται να ψηφίσουν για πρώτη φορά στις ευρωεκλογές μέσω επιστολικής ψήφου.

*Διαβάστε εδώ: Ευρωεκλογές: Κάθε πότε γίνονται, πότε ψηφίζουν οι Έλληνες πολίτες - Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Οι απόδημοι ως γνωστόν μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση για να εγγραφούν στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους έως τις 29 Απριλίου.

Μέχρι σήμερα όσοι έχουν εγγραφεί συνολικά σε εσωτερικό και εξωτερικό δεν ξεπερνούν τις 30.000 από 95 διαφορετικές χώρες του κόσμου.

Πρώτο σε εγγραφές είναι το Ηνωμένο Βασίλειο και ακολουθούν η Γερμανία, το Βέλγιο, οι ΗΠΑ, η Ολλανδία, η Ελβετία και η Κύπρος.

Επίσης υπάρχουν χώρες όπως η Μποτσουάνα, το Κονγκό, η Γκάνα και η Ανγκόλα όπου δεν λειτούργησαν εκλογικά τμήματα στις τελευταίες εκλογές, άρα αυτό σημαίνει ότι πιθανότατα οι ομογενείς μας από αυτές τις χώρες δεν ψήφισαν στις τελευταίες εκλογές.

Όσον αφορά τις καταγγελίες Ελλήνων του εξωτερικού για διαρροή των emails τους, η κυρία Κεραμέως τόνισε ότι προέρχονται από ανθρώπους που ισχυρίζονται ότι είχαν γραφτεί στους καταλόγους του 2023 στις τελευταίες εθνικές εκλογές.