Σε συζήτηση που είχε με δημοσιογράφους, στο περιθώριο της εκδηλωσης για το ΤΕΚΑ, ο κ. Μητσοτάκης ρωτήθηκε σχετικά με την πληροφορία που έδωσε ο αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα, Τζορτζ Τσούνης ότι θα επισκεφθεί αρχές Απριλίου την Ουάσιγκτον.

Ο πρωθυπουργός δεν επιβεβαίωσε τις ημερομηνίες, ωστόσο αρκέστηκε να δηλώσει ότι θα πήγαινε στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ «μόνο για διμερή συνάντηση».

Σε ερώτηση εάν επηρεάζει το ταξίδι του, το γεγονός ότι στις ΗΠΑ έχουν προεδρικές εκλογές τον Νοέμβριο, απάντησε: «Καθόλου, αν δεχτούμε πρόσκληση θα ανταποκριθούμε».

Για να προσθέσει χαμογελώντας: «Αλλά το σίγουρο είναι ότι θα είμαι εδω για το συνέδριο της ΝΔ». Σημειώνεται ότι το συνέδριο του κυβερνώντος κόμματος θα γίνει 5-7 Απριλίου.

Ερώτηση δημοσιογράφων: «Το ότι έχουν εκλογές (στις ΗΠΑ) τον Νοέμβριο δεν επηρεάζει;»

Μητσοτάκης: «Καθόλου, αν δεχτούμε πρόσκληση θα ανταποκριθούμε. Αλλά το σίγουρο είναι ότι στις 5 Απριλίου θα είμαι εδώ για το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας».

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα Τζόρτζ Τσούνης, κατά την ομιλία του στο συνέδριο «city hub events» που πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη, ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στην Ουάσινγκτον στις 4 Απριλίου.

«Στις 4 Απριλίου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρίσκεται στο Οβάλ Γραφείο, όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο “Μπάιντενόπουλο“. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ αγαπάει την Ελλάδα και τους Έλληνες πάρα πολύ και στεκόμαστε πάντα δίπλα σας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσούνης.

Ακολούθως, κυβερνητικές πηγές επισήμαναν ότι προς το παρόν δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση για κάποια ημερομηνία. «Είμαστε σε συζητήσεις. Δεν έχουμε λάβει ακόμα καμία επιβεβαίωση για καμία ημερομηνία», ανέφεραν.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης επρόκειτο να ταξιδέψει τον περασμένο Ιανουάριο στις ΗΠΑ, ωστόσο το ταξίδι ακυρώθηκε λόγω ασθένειας του πρωθυπουργού από H1N1.