Στις ΗΠΑ πρόκειται να μεταβεί ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στις αρχές Απριλίου, ο οποίος πρόκειται να συναντηθεί με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, στις 3 ή 4 Απριλίου.

Την ημερομηνία συνάντησης γνωστοποίησε ο πρέσβης των ΗΠΑ, Τζορτζ Τσούνης. Συγκεκριμένα ο Τζορτζ Τσούνης παραβρέθηκε στο συνέδριο «city hub events» που πραγματοποιείται στην Αλεξανδρούπολη και αναφέρθηκε στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις, ενώ αποκάλυψε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρεθεί στις 4 Απριλίου στον Λευκό Οίκο.

Υπενθυμίζεται πως η στήλη του Big Mouth του powergame.gr είχε αποκαλύψει το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ από τις 29 Ιανουαρίου.

Ωστόσο, σημειώνεται ότι κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως η ημερομηνία για τις 4 Απριλίου έχει συζητηθεί, αλλά δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαιώση.

Ο κ. Μητσοτάκης θα παρευρεθεί στην εκδήλωση που διοργανώνεται παραδοσιακά στον Λευκό Οίκο για την επέτειο της Ελληνική Επανάστασης του 1821. Στο ίδιο πλαίσιο αναμένεται να πραγματοποιηθεί και διμερής συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν.

Η ατζέντα της συνάντησης Μητσοτάκη - Μπάιντεν

Στην ατζέντα της συνάντησης αναμένεται να τεθούν όλα τα ζητήματα που αφορούν τις δύο χώρες, όπως μεταξύ άλλων τα εξοπλιστικά, το ενεργειακό και η στρατηγική εταιρική σχέση Ελλάδας-ΗΠΑ. Επίσης, θα συζητηθεί το ζήτημα της Ουκρανίας, τα όσα συμβαίνουν στη Μέση Ανατολή και φυσικά οι ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Σημειώνεται πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης επρόκειτο να ταξιδέψει τον περασμένο Ιανουάριο στις ΗΠΑ, ωστόσο νόσησε από γρίπη και έτσι το ταξίδι αναβλήθηκε και είχε τοποθετηθεί χρονικά για κάποια στιγμή μετά την 25η Μαρτίου.