«Στις αρχές Μαΐου θεωρώ ότι θα μπορέσουμε να εκπληρώσουμε τους στόχους μας και να βγάλουμε τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία στους δρόμους», ασχέτως της εξέλιξης της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου, σημείωσε η υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κα Χριστίνα Αλεξοπούλου, στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.

Ερωτηθείς, αν υπάρχει άλλος τρόπος να φορτίζονται τα λεωφορεία, η Χριστίνα Αλεξοπούλου είπε: «Υπάρχουν κάποιοι φορτιστές οπότε δεν μπορεί αυτό να καταστρέψει το project απλά μιλάμε για το σύνολο των φορτιστών που θα εγκατασταθούν μόνιμα».

Διαβάστε ακόμα: Θεσσαλονίκη: Έρχονται με πλοίο από την Κίνα τα ηλεκτρικά λεωφορεία του ΟΑΣΘ

Ακόμη, σε ερώτηση για το αν τον Μάιο θα κυκλοφορούν στην Αθήνα ηλεκτρικά λεωφορεία, η υφυπουργός είπε πως: «Είναι βέβαιο αυτό γιατί υπάρχει τρόπος να φορτιστούν και αυτό θα γίνει».

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη της Χριστίνας Αλεξοπούλου στα Παραπολιτικά 90,1:

Με αφορμή τη σημερινή υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και του υπουργείου Οικογένειας για την ασφάλεια των γυναικών στα ΜΜΜ:

Χ.ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ: Παρατηρείται και διεθνώς ότι στα ΜΜΜ, δυστυχώς, υπάρχει εκεί πολλές φορές έμφυλη βία, υπάρχει παρενόχληση στο πλαίσιο αυτό λόγω και της παγκόσμιας ημέρας της Γυναίκας υπογράφουμε αυτό το μνημόνιο για να περάσουμε κάποια μηνύματα στο Μετρό καθώς χρησιμοποιείται από εκατομμύρια συμπολίτες μας και θεωρούμε ότι είναι πολύ σημαντικό αυτό το μέρος να βλέπει κανείς συνεχώς και να μην ξεχνάει ποτέ τέτοια σημαντικά μηνύματα καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και όχι μόνο σήμερα.

Κληθείσα να σχολιάσει τη δήλωση του κ. Κουτσούμπα για το «sugar daddies»:

Χ.ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ: Το θεωρώ και πολιτικά απαράδεκτο και σεξιστικό και άτοπο, χωρίς καμία σχέση με την πραγματικότητα δηλαδή είναι εκτός τόπου και χρόνου μια τέτοια δήλωση και πολύ κακώς έγινε.

Αναφορικά με τα ηλεκτρικά λεωφορεία:

Χ.ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ: Μιλάμε για μια προμήθεια 250 ηλεκτρικών λεωφορείων, 140 για την Αθήνα 110 για τη Θεσσαλονίκη. Αντιστοίχως έχουμε δύο διαγωνισμούς που τρέχουν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για να γίνει εγκατάσταση των φορτιστών. Στην Θεσσαλονίκη έχει ξεκινήσει ήδη το έργο, 19 Φεβρουαρίου υπογράψαμε τη σύμβαση, εξελίσσεται το έργο για να μπουν οι φορτιστές. Στην Αθήνα είναι στο Ελεγκτικό Συνέδριο η σύμβαση για να υπογραφεί έτσι ώστε να προχωρήσει το έργο όμως το Ελεγκτικό συνέδριο ζήτησε κάποια σχόλια να γίνουν, αυτό είναι το πλαίσιο της διενέργειας των ελέγχων του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Αυτό είναι απολύτως σεβαστό και εμείς δεν μπορούμε να το επηρεάσουμε στο οτιδήποτε και πρέπει να περιμένουμε μέχρι να αποφανθεί το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Ερωτηθείς πότε θα βγουν στην κυκλοφορία τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία:

Χ.ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ: Στις αρχές Μαΐου θεωρώ ότι θα μπορέσουμε να εκπληρώσουμε τους στόχους μας και να βγάλουμε τα λεωφορεία στους δρόμους.

ΔΗΜ: Υπάρχει άλλος τρόπος να φορτίζονται τα λεωφορεία;

Χ.ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ: Υπάρχουν κάποιοι φορτιστές οπότε δεν μπορεί αυτό να καταστρέψει το project απλά μιλάμε για το σύνολο των φορτιστών που θα εγκατασταθούν μόνιμα.

ΔΗΜ: Δεσμεύεστε ότι τον Μάιο θα κυκλοφορούν στην Αθήνα ηλεκτρικά λεωφορεία

Χ.ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ: Είναι βέβαιο αυτό γιατί υπάρχει τρόπος να φορτιστούν και αυτό θα γίνει.