Ορθάνοικτη άφησε την πόρτα της παραίτησης του Οθωνα Ηλιόπουλου από την θέση του βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ η εκπρόσωπους τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Βούλα Κεχαγιά, πυροδοτώντας έτσι ακόμα περισσότερο τα σενάρια που θέλουν τον Στέφανο Κασσελάκη να αναζητά τροπο να μπεί την Βουλή, οσο πιο γρήγορα γίνεται.


ΣΥΡΙΖΑ: Το σενάριο παραίτησης του Όθωνα Ηλιόπουλου

Το σενάριο αυτό θέλει τον βουλευτή Επικρατείας της ομογένειας να παραιτείται από την Βουλή μαζί με όλους όσοι ακολουθούν μέχρι την ένατη θέση που βρίσκεται ο Στέφανος Κασσελάκης. Μόνο που τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ενδιάμεσα υπάρχουν δύο στελέχη που βρίσκονται κοντά στον Αλέξη Τσίπρα και που δεν είναι βέβαιο ότι θα υπακούσουν στις εντολές: Η πρώην εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πόπη Τσαπανίδου και ο διευθυντής του Γραφείου του Αλέξη Τσίπρα Μιχάλης Καλόγηρου.

Το δεύτερο σενάριο το οποίο συζητείται είναι ότι από την στιγμή που ένας βουλευτής της ομογένειας παραιτείται πρέπει να τον αντικαταστήσει κάποιος άλλος από τον ίδιο χώρο.

Το ενδεχόμενο αυτό είναι μάλλον αδύναμο, καθώς μέχρι σήμερα δεν προκύπτει από κάπου μία τέτοια προοπτική.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cznspv059aux)


Βούλα Κεχαγιά: Επιβεβαίωσε ότι μελλοντικά μπορεί να υπάρξουν εξελίξεις 

Η Βούλα Κεχαγιά, πάντως, χθες επιβεβαίωσε κατ’ αρχήν ότι μελλοντικά μπορεί να υπάρξουν εξελίξεις γύρω από αυτό το θέμα. «Ο κ. Κασσελάκης δεν αναζητεί τρόπο για να μπει στη Βουλή. Δηλαδή, δεν κάνει καμία κίνηση, δεν συζητεί με κανέναν βουλευτή από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, που θα μπορούσε να “κινήσει τα νήματα” και κάνει τη δουλειά του, όπως ξέρει να την κάνει, ως Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και ως Αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης» ανέφερε η Βούλα Κεχαγιά.

Πρόσθεσε ωστόσο: «Το άλλο είναι μια άλλη συζήτηση, παράλληλη, δηλαδή αν τα φέρει έτσι η κατάσταση και υπάρξει μία παραίτηση ή κάτι άλλο το οποίο θα μπορούσε να δρομολογήσει σενάριο εισόδου του κ. Κασσελάκη στη Βουλή. Αντιλαμβάνομαι με βάση τις ίδιες τις δηλώσεις του κ. Όθωνα Ηλιόπουλου οτι έχει ιδιαίτερο φόρτο εργασίας. Με βάση τις δηλώσεις του είπε κάποια στιγμή μπορεί, μπορεί και να κρίνω τι θα πάρω και τι θα αφήσω. Από αυτό, όμως μέχρι να συζητάμε πως ο κ. Κασσελάκης ψάχνει τρόπους για να μπει στη Βουλή υπάρχει μια απόσταση».

Η συζήτηση γύρω από μία ενδεχόμενη παραίτηση του Οθωνα Ηλιόπουλου έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό, καθώς ο βουλευτής Επικρατείας και καθηγητής στο Χαρβαρντ μπορεί να κληθεί να διαλέξει ανάμεσα στο επάγγελμά του και στην πολιτική δεδομένου ότι το Αμερικανικό πανεπιστήμιο επιχειρεί να “στεγανοποιήσει” τους ανθρώπους του.


Τι λέει ο Όθωνας Ηλιόπουλος

Ο βουλευτής Επικρατείας σε δηλώσεις του αφού ξεκαθάρισε ότι δεν τον έχει πιέσει ο Στέφανος Κασσελάκης να παραιτηθεί ανέφερε ότι «το σύστημα μου είναι υπερεκτεταμένο. Τρέχω μια κλινική, τρέχω ένα εργαστήριο, έχουμε πάρα πολύ μεγάλες κλινικές επιτυχίες τελευταία, δουλεύω με τους αποδήμους πάρα πολύ, προσπαθώ να είμαι στη Βουλή και πηγαινοέρχομαι. Υπάρχει ένα φόρτος εργασίας, νομίζω που κάποια στιγμή αναπόφευκτα θα δημιουργήσει το ερώτημα τι κρατάω τι αφήνω και όσο περνά ο καιρός συμμετέχω κατά κάποιο τρόπο περισσότερο στις στελεχικές λειτουργίες μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ».

Σε δηλώσεις του την Πέμπτη στο Action24, ο κ. Ηλιόπουλος επανέλαβε πως δεν είναι σίγουρος τι θα κάνει με την έδρα του, ενώ επικαλέστηκε το φορτωμένο του πρόγραμμα.

Στελέχη πάντως της αξιωματικής αντιπολίτευσης λένε ότι καλό θα ήταν ο Στέφανος Κασσελάκης να μπεί στην Βουλή διευκρινίζοντας ωστόσο ότι πριν ο αρχηγός τη αξιωματικής αντιπολίτευσης θα πρέπει να έχει αποκτήσει γνώσεις τόσο για την λειτουργία της Βουλής όσος και για το τι έχει συμβεί στην χώρα τα τελευταία πενήντα χρόνια, δηλαδή μετά την μεταπολίτευση.