Ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Όθωνας Ηλιόπουλος τα τελευταία εικοσιτετράωρα βρίσκεται στην επικαιρότητα, εκτός των email που δέχθηκε από την Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, και για εάν άλλο λόγο. Πολλοί λένε ότι σύντομα θα αναγακστεί να διαλέξει ανάμεσα στην εργασία του στο Χάρβαρντ και στην ελληνική Βουλή, συνδέοντας ωστόσο αυτή την επιλογή με την είσοδο του Στέφανου Κασσελάκη στη Βουλή.

Ο βουλευτής Επικρατείας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης απαντώντας σε σχετικό ερώτημα ανέφερε ότι «οι μισοί λένε ότι θα παραιτηθώ επειδή με έχει εξαναγκάσει ο Κασσελάκης. Τελευταίο σενάριο είναι ότι θα παραιτηθώ επειδή θα με εξαναγκάσει η δουλειά μου. Ένα πράγμα έχω να δηλώσω, ότι ουδείς με έχει πιέσει στη δουλειά μου, ότι ακόμα κι αν με είχαν πιέσει, εγώ προσωπικά παίρνω τις αποφάσεις για το τι θα κάνω και προσπαθώ να βελτιστοποιήσω τον τρόπο με τον οποίο θα εκπροσωπήσω τον απόδημο ελληνισμό».

Όθωνας Ηλιόπουλος: "Ο Στέφανος Κασσελάκης ουδέποτε ζήτησε ή πίεσε να παραιτηθεί κάποιος από τους βουλευτές Επικρατείας"

Ξεκαθάρισε ακόμα πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «ουδέποτε ζήτησε ή πίεσε να παραιτηθεί κανείς από τους βουλευτές Επικρατείας». Συνέδεσε, ωστόσο, την όποια απόφαση πάρει στο μέλλον με τον όγκο δουλειάς που έχει να αντιμετωπίσει .«Το σύστημά μου είναι υπερεκτεταμένο. Τρέχω μια κλινική, τρέχω ένα εργαστήριο, έχουμε πάρα πολύ μεγάλες κλινικές επιτυχίες τελευταία, δουλεύω με τους αποδήμους πάρα πολύ, προσπαθώ να είμαι στη Βουλή και πηγαινοέρχομαι. Υπάρχει ένας φόρτος εργασίας, νομίζω που κάποια στιγμή αναπόφευκτα θα δημιουργήσει το ερώτημα "τι κρατάω, τι αφήνω;" και όσο περνά ο καιρός συμμετέχω κατά κάποιον τρόπο περισσότερο στις στελεχικές λειτουργίες μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ».

Ωστόσο, το σενάριο της εισόδου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή αντιμετωπίζει διάφορα προβλήματα, καθώς θα πρέπει να παραιτηθούν πέντε στελέχη εκτός από τον Ευάγγελο Αποστολάκη και την Έλενα Ακρίτα, προκειμένου να μπορέσει να αντικαταστήσει τον παραιτηθέντα βουλευτή. Ανάμεσά στους είναι και ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, Μιχάλης Καλογήρου. Το σενάριο που θέλει τον  Στέφανο Κασσελάκη να παίρνει απευθείας τη θέση του Όθωνα Ηλιόπουλου μοιάζει ιδιαίτερα αδύνατο.

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν, παράλληλα, ότι οτιδήποτε συμβεί θα γίνει σε βάθος χρόνου, καθώς ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έχει κανένα λόγο  τη συγκεκριμένη στιγμή να αναμετρηθεί με τον πρωθυπουργό μέσα στο Κοινοβούλιο.