Ολομέτωπη επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, όσον αφορά τους χειρισμούς του κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης με τους Ευρωπαίους εταίρους το καλοκαίρι του 2014 και τη μετατροπή -όπως είπε- του «ΟΧΙ» του δημοψηφίσματος σε «ΝΑΙ».

Η κυρία Κωνσταντοπούλου, μιλώντας κατά τη διάρκεια της ένστασης αντισυνταγματικότητας που κατέθεσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης στο νομοσχέδιο για τα μη κρατικά, μη κερδοσκοπικά ΑΕΙ, επιτέθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση, επισημαίνοντας ότι «η Πλεύση Ελευθερίας δημιουργήθηκε για να μην υπάρξουν ξανά τύποι σαν τον Τσίπρα που με ωραία λόγια θα κοροϊδέψουν τον κόσμο, που με λόγια μετά θα τα ανατρέψουν».

Ακολούθως ενθυμούμενη τις προγραμματικές δηλώσεις της πρώτης διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είπε πως «στην αίθουσα αυτή τον Φλεβάρη του 2015 ο Τσίπρας έλεγε είμαστε κάθε λέξη του συντάγματος. Τότε συγκινήθηκα. Και ήταν μέρα μεσημέρι όταν ο ίδιος άνθρωπος που ήρθε να παραβιάσει, όχι απλώς το σύνταγμα, αλλά και το δεσμευτικό δημοψήφισμα του 2015. Θεωρώ ότι είναι σημαντικό να μην ακούγονται εδώ μέσα κορόνες από μη δικαιούμενα πρόσωπα».

Έντονη αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ

Λίγα λεπτά μετά την παρέμβαση της Ζωής Κωνσταντοπούλου ήρθε η αντίδραση από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Θεόδωρος Ξανθόπουλος, φανερά ενοχλημένος απ' όσα είπε η κ. Κωνσταντοπούλου, τόνισε πως «ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι ένας τύπος, ήταν ο πρωθυπουργός της χώρας».

«Το δημοψήφισμα ήταν η προσπάθεια ενός λαού να εκφράσει την ελπίδα του, αυτό το αποτέλεσμα διαπραγματεύτηκε ο Αλέξης Τσίπρας και κατόρθωσε η χώρα να βγει από μνημόνια με την κοινωνία όρθια. Αυτή είναι η πρακτική πολιτική και πατριωτική στάση της κυβέρνησής μας που είμαστε υπερήφανοι», κατέληξε.