Πραγματοποιήθηκαν σήμερα, Τετάρτη 6/03, τα εγκαίνια της πρώτης αίθουσας για συγγενείς των παιδιών που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία».

Το «παρών» στα εγκαίνια έδωσε και ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Ακόμα, το «παρών» έδωσαν ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, ο κοινός διοικητής στα νοσοκομεία Παίδων «Η Αγία Σοφία» και «Π. & Α. Κυριακού» Εμμανουήλ Παπασάββας και ο πρόεδρος του Δ.Σ. του φιλανθρωπικού οργανισμού Ronald McDonald House Charities Ελλάς (RMHC) Γιάννης Αποστολόπουλος.

Η πρώτη Οικογενειακή Αίθουσα RMHC στην Ελλάδα θα στεγαστεί σε ένα αχρησιμοποίητο ακίνητο επιφάνειας 310 τ.μ. που βρίσκεται εντός του χώρου του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία».

Η ανακαίνιση του χώρου θα πραγματοποιηθεί από τον οργανισμό RMHC και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί εντός του 2024.


*Διαβάστε εδώ: Γεωργιάδης για απογευματινά χειρουργεία: Δεν συμπεριλαμβάνονται ούτε οι μεταμοσχεύσεις ούτε επείγοντα περιστατικά

georgiadis_paidwn4176695-003
georgiadis_paidwn4176698-005
georgiadis_paidwn4176699-006
georgiadis_paidwn4176702-007


Άδωνις Γεωργιάδης: Πνεύμονας υγείας και αξιοπρέπειας

Μάλιστα, ο υπουργός χαρακτήρισε «πνεύμονα υγείας και αξιοπρέπειας» τον ξενώνα που θα μπορεί να φιλοξενήσει τρεις οικογένειες παιδιών που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο.

Σημειώνεται ότι οι ξενώνες θα έχουν κουζίνα, χώρο ανάπαυσης και κρεβατοκάμαρα.

georgiadis_paidwn4176662-001
georgiadis_paidwn4176666-002
georgiadis_paidwn4176669-004
georgiadis_paidwn4176703-008


«Θα παραδώσουμε στον ελληνικό λαό προς χρήση μέσα σε αυτά τα δύο νοσοκομεία που στο σύνολό τους αποτελούν το μεγαλύτερο παιδιατρικό νοσοκομείο στα Βαλκάνια, έναν χώρο αξιοπρέπειας για τις οικογένειες που φέρνουν τα παιδιά τους, για να μπορούν να διαμένουν για ένα μικρό χρονικό διάστημα σε έναν όμορφο χώρο πλησίον των παιδιών τους, όταν αυτά υποβάλλονται στις αναγκαίες θεραπείες», είπε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Όπως ενημέρωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, «η πρωτοβουλία έχει αναληφθεί από μία αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία. Οι άνθρωποι της εταιρείας αυτής ήρθαν στο γραφείο μου πριν από λίγο καιρό και μου εξεδήλωσαν την πρόθεσή τους να προχωρήσουν σε αυτή τη χορηγία. Τους ενθάρρυνα, αποδέχθηκα τη δωρεά, τους υπέδειξα το χώρο στο νοσοκομείο παίδων. Για εμάς, το νοσοκομείο αυτό δεν είναι ένα απλό νοσοκομείο. Είναι το βασικό μας νοσοκομείο για τα παιδιά μας. Γι’ αυτό και προκηρύξαμε πολλές νέες θέσεις σε αυτό το νοσοκομείο, στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, μαζί με τον αρμόδιο υφυπουργό, τον κύριο Θεμιστοκλέους. Ήδη έχουμε εντάξει όλα μας τα προγράμματα Στο νοσοκομείο αυτό και τώρα φέρνουμε και αυτή τη χορηγία. Είναι μια πολύ μεγάλη δαπάνη συνολικής αναβάθμισης των δύο αυτών νοσοκομείων, όπου στη συνέργεια που θα γίνει και με το «Ελπίδα» θα δημιουργήσει ένα πνεύμονα υγείας για τα παιδιά μας. Το έργο θα είναι έτοιμο σε ένα χρόνο από σήμερα, ίσως και κάπως λιγότερο».

Ο υφυπουργός Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους δήλωσε: «Είναι ιδιαίτερα συγκινητικό για εμένα ως Υφυπουργός αλλά κυρίως ως ιατρός, νευροχειρουργός, επιμελητής που έχω υπηρετήσει για χρόνια στο Γ.Ν Παίδων «Αγία Σοφία» και είναι εδώ η οργανική μου θέση, να βρίσκομαι σήμερα εδώ με τον Υπουργό Υγείας για να εγκαινιάσουμε την έναρξη των εργασιών για τη δημιουργία της πρώτης οικογενειακής αίθουσας για τους συγγενείς των παιδιών, που θα λαμβάνουν θεραπεία στο νοσοκομείο. Με τη σημαντική δωρεά του Ronald McDonald House Charities, που ευχαριστούμε ιδιαιτέρως, θα ανακαινιστεί πλήρως το διατηρητέο κτήριο του νοσοκομείου, έτσι ώστε να φιλοξενούνται οικογένειες ευάλωτων ομάδων των παιδιών που θα νοσηλεύονται. Ως υπουργείο Υγείας και ως κυβέρνηση καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να στηρίξουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας, τα νοσοκομεία της χώρας μας και ειδικά τα παιδιατρικά νοσοκομεία που είναι τα μεγαλύτερα των Βαλκανίων και προσφέρουν εξειδικευμένες υπηρεσίες σε όλο τον παιδιατρικό πληθυσμό της χώρας και όχι μόνο. Στην προσπάθεια αυτή θα προχωρήσουμε άμεσα σε ανακαινίσεις σε τμήματα του νοσοκομείου με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης και παράλληλα ενισχύουμε τις δυνάμεις του νοσοκομείου με νέες θέσεις. Στο πλαίσιο αυτό προκηρύξαμε νέες θέσεις γιατρών και νοσηλευτών και για τα δύο νοσοκομεία, το Αγλαΐα Κυριακού και το Αγία Σοφία, την προηγούμενη εβδομάδα. Ενισχύουμε τα νοσοκομεία μας και παρέχουμε στους συμπολίτες μας και στα παιδιά μας τις καλύτερες υπηρεσίες υγείας, όπως οφείλουμε να το κάνουμε».

Ο Κοινός Διοικητής στα Νοσοκομεία Παίδων «Η Αγία Σοφία» και «Π. & Α. Κυριακού», Εμμανουήλ Παπασάββας ανέφερε: «Με την προσφορά της Ronald MacDonald House Charity, θα λειτουργήσει ένας χώρος οικογενειακής ανάπαυσης, κυρίως για τις οικογένειες, οι οποίες έρχονται εκτός Αθηνών και νοσηλεύουν τα παιδιά τους στο νοσοκομείο. Και η επιλογή των οικογενειών, οι οποίες θα φιλοξενούνται στον ξενώνα θα είναι από τις κοινωνικές υπηρεσίες τόσο του "Αγία Σοφία" όσο και του "Αγλαΐα Κυριακού". Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον υπουργό Υγείας, κύριο Άδωνι Γεωργιάδη για την διαχρονική του στήριξη στο ΕΣΥ όλα αυτά τα χρόνια, καθώς επίσης και τον υφυπουργό Υγείας κύριο Μάριο Θεμιστοκλέους, ο οποίος ξέρει το νοσοκομείο πολύ καλά, ιατρός στο επάγγελμα, έχει εργαστεί στο νοσοκομείο και τον ευχαριστώ για τη σημερινή στήριξή του».

Ο Προέδρος του Δ.Σ. του φιλανθρωπικού οργανισμού Ronald McDonald House Charities Ελλάς, Γιάννης Αποστολόπουλος επισήμανε: «Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που ξεκινά η λειτουργία του Ronald McDonald House Charities και στην Ελλάδα, ώστε να παρέχουμε ένα περιβάλλον φροντίδας για τα παιδιά και τις οικογένειές τους, όπως συμβαίνει σε 60 χώρες του κόσμου. Στο πρώτο μας εγχείρημα εδώ στο νοσοκομείο Παίδων "Αγία Σοφία", έχουμε πολύτιμο αρωγό το υπουργείο Υγείας και τον υπουργό κ. Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος αναγνωρίζει τη σπουδαιότητα της λειτουργίας των οικογενειακών αιθουσών ανάπαυσης μέσα στα παιδιατρικά νοσοκομεία και δίνει την ευκαιρία σε έναν διεθνή μη κερδοσκοπικό οργανισμό να προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες σε συνεργασία με τον δημόσιο τομέα. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω θερμά τον Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Εμμανουήλ Παπασάββα για την εξαιρετική συνεργασία όλο αυτό το διάστημα. Είναι κοινή μας πεποίθηση ότι η υποστήριξη των οικογενειών συμβάλλει ουσιαστικά στη διαδικασία της νοσηλείας και θεραπείας των παιδιών, και ευελπιστούμε να επηρεάσουμε θετικά τις πολλές οικογένειες που έχουν παιδιά που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο. Ελπίζουμε το έργο του οργανισμού Ronald McDonald House Charities Ελλάς να βρει πολλούς ακόμα υποστηρικτές μέσα στην ελληνική κοινωνία και να δημιουργήσει πολλές ακόμα Οικογενειακές Αίθουσες όπου υπάρχει ανάγκη».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czmmzhv0bqg9)