Στην αντεπίθεση πέρασε χθες ο Στέφανος Κασσελάκης μετά την απόφαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών να ερευνήσει την εταιρεία του στην Αμερική.
«Στείλετε όσους εισαγγελείς θέλετε» ανέφερε χαρακτηριστικά προσθέτοντας μάλιστα ότι «σε αντίθεση με τις γιγαντιαίες περιουσίες αυτών που μας κυβερνούν, τα δικά μου εισοδήματα στις ΗΠΑ είναι όλα φορολογημένα. Μέχρι το τελευταίο δολάριο - μέχρι το τελευταίο ευρώ».

Διαβάστε ακόμα: Σφοδρή σύγκρουση για την "offshore" Κασσελάκη: «Στείλτε όσους εισαγγελείς θέλετε» - Μαρινάκης: "Να δώσει απαντήσεις αντί να επιτίθεται κατά της Δικαιοσύνης"

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czmclwpgqpup)


Το «πόθεν έσχες» του Στέφανου Κασσελάκη και τα «πολιτικά κίνητρα»

Όπως έλεγαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θέμα «πόθεν έσχες» δεν υπάρχει για τον Στέφανο Κασσελάκη, αφού μέχρι τώρα ζούσε και εργαζόταν στο εξωτερικό. Η πρώτη φορά που θα κάνει δήλωση «πόθεν έσχες» θα αφορά το 2023.

Μέσα στον Δεκέμβριο του 2023 ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε αναφερθεί στην εταιρεία του λέγοντας ότι δεν γνώριζε ότι και εξωκοινοβουλευτικά πολιτικά στελέχη υποχρεούνται να μην έχουν εταιρείες. Σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου, η εταιρεία του είναι μία νόμιμη καθαρή εταιρεία, η οποία φορολογείται στο Μαϊάμι με 50%. Δεν έχει καμία σχέση με off shore ή εξωχώρια εταιρεία. Όπως έλεγαν οι ίδιοι άνθρωποι πίσω από την έρευνα «βρίσκονται πολιτικά κίνητρα».

Πιο συγκεκριμένα έλεγαν ότι έγινε ως αντιπερισπασμός για τη εισαγγελική δίωξη της Άννας Μισελ Ασημακοπούλου, η οποία σχετίζεται με την διαρροή των email των αποδήμων. Ο δεύτερος λόγος έχει να κάνει με το γεγονός ότι παρά τα όποια εσωκομματικά προβλήματα αντιμετωπίζει ο ΣΥΡΙΖΑ το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίζεται να ανακάμπτει και να επανέρχεται στην δεύτερη θέση.


Τα «αντανακλαστικά» της Δικαιοσύνης

Ο Στέφανος Κασσελάκης ανέβασε, μάλιστα, χθες ένα βίντεο στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης στο οποίο αναφέρει ότι η ελληνική Δικαιοσύνη «έχει τα πιο γρήγορα αντανακλαστικά στον κόσμο, όταν αναλαμβάνει να με στοχοποιήσει για το δάνειο που έδωσα στο κόμμα μου για να μη μείνουν απλήρωτοι τις γιορτές οι εργαζόμενοι. Από τα δεδουλευμένα μου στις ΗΠΑ, όχι από σακούλες από επιχειρηματίες».

Και η «η ελληνική Δικαιοσύνη έχει τα πιο αργά αντανακλαστικά στον κόσμο: Όταν οφείλει να διερευνήσει το έγκλημα, το μπάζωμα και τη συγκάλυψη στα Τέμπη. Όταν οφείλει να διερευνήσει το Predator και τις παράνομες παρακολουθήσεις του Μαξίμου. Όταν οφείλει να δικάσει τις υποθέσεις κάθε απλού πολίτη που ψάχνει το δίκιο του χωρίς μέσον και πλάτες».

ΣΥΡΙΖΑ: Η επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την επίσκεψη σε σούπερ μάρκετ

Παράλληλα η Κουμουνδούρου και με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού σε σούπερ μάρκετ επιτέθηκε εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη λέγοντας: «Ο πρωθυπουργός της κυβέρνησης που επί 5 χρόνια ευλογεί την αισχροκέρδεια και τα κέρδη των εταιρειών σε βάρος των πολιτών, πήγε στο σουπερ μαρκετ και “είδε” χαμηλότερες τιμές. Πανηγύρισε για κάποιες ελάχιστες μειώσεις, όταν τα περισσότερα βασικά είδη διατροφής έχουν αυξηθεί από 30% έως και 136%» ανέφεραν χακρακτηριστικά τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Πρόσθεταν μάλιστα ότι «μόνο την τελευταία τριετία με βάση τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ το ελαιόλαδο αυξήθηκε 136%, η ζάχαρη 57%, το αρνί 54%, τα λαχανικά 49%, το πετρέλαιο θέρμανσης 47%, οι πατάτες 44%, τα τυριά 40%, το ρεύμα το φυσικό αέριο και τα καύσιμα 36%, το ψωμία και το γάλα 33%, τα κρέατα και τα αυγά 30%». Ανέφεραν ακόμα ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόλμησε να αναφερθεί και στο πιο βασικό προϊόν, το βρεφικό γάλα. Αυτοθαυμάστηκε που πέτυχε να μειωθεί η τιμή του από 15-20% όταν η Επιτροπή Ανταγωνισμού είχε αποδείξει πρόσφατα ότι πουλιέται έως και 213% ακριβότερο από την χαμηλότερη τιμή στην ΕΕ».