Την Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, συνάντησε σήμερα ο βουλευτής Χανίων Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης για θέματα αρμοδιότητάς της και ειδικότερα ζητήματα που αφορούν την Π.Ε. Χανίων.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Μαρκογιαννάκης έθεσε υπ’ όψιν της κ. Υπουργού μια σειρά από θέματα που αφορούν ειδικά το Παράρτημα ΑμεΑ Χανίων και τη λειτουργία του. Πιο συγκεκριμένα ο Βουλευτής Χανίων επισήμανε στην κ. Ζαχαράκη τις σημαντικές ανάγκες του Παραρτήματος σε υποδομές αλλά και σε προσωπικό. Από την πλευρά της η κ. Υπουργός τόνισε ότι ειδικά σε ό,τι αφορά την ανανέωση των συμβάσεων του επικουρικού προσωπικού θα βρεθεί γρήγορα ικανοποιητική λύση, ενώ πρόσθεσε ότι για το μόνιμο προσωπικό θα ακολουθηθούν πολύ σύντομα οι διαδικασίες του ΑΣΕΠ.

zaxaraki_markogiannakis


Στη συνάντηση συζητήθηκαν ακόμα ευρύτερα θέματα πολιτικής του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας με ξεχωριστή έμφαση στο δημογραφικό. Ο κ. Μαρκογιαννάκης υπογράμμισε ότι πρόκειται για το σημαντικότερο θέμα που θα βρει μπροστά της η νέα γενιά κι άρα σωστά η κυβέρνηση το έχει θέσει σε προτεραιότητα. Η κ. Ζαχαράκη σημείωσε ότι η κυβέρνηση υλοποιεί σημαντικές παρεμβάσεις, σε μια ολική προσέγγιση αντιμετώπισης του δημογραφικού, όπως μεταξύ άλλων το πρόγραμμα «Ανακαινίζω – Ενοικιάζω» το οποίο αναμένεται να μειώσει το στεγαστικό κόστος που σήμερα δυσχεραίνει ιδιαίτερα τα νέα ζευγάρια.