Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τον Δημήτρη Τάκη και τη Χριστίνα Κοραή.

«Είναι στον ορίζοντά μας η εξίσωση τρίτεκνων και πολυτέκνων , ήδη ελέγχονται όλα τα δημοσιονομικά δεδομένα για κάτι τέτοιο. Εάν υπάρξει απόφαση γι’ αυτήν την εξίσωση, θα υπάρξει μετά τον Μάιο και θα ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργό», επισήμανε η Σοφία Ζαχαράκη.

*Διαβάστε εδώ: Πέτρος Παππάς "αδειάζει" Νίκο Παππά στα Παραπολιτικά 90,1: Τα περί κρεμάλας και κυβέρνησης δολοφόνων δεν εκφράζουν τον ΣΥΡΙΖΑ της νέας εποχής

Σύμφωνα με την υπουργό, για το πρόγραμμα «Ανακαινίζω - Ενοικιάζω» θα δίνεται 40% επιδότηση για την ανακαίνιση, που σημαίνει 10.000 maximum, 2.000 προκαταβολή από τις 10, με την προϋπόθεση ότι θα ενοικιαστεί για 3 χρόνια.


Η συνέντευξη της Σοφίας Ζαχαράκη στα Παραπολιτικά 90,1

Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, κα Σοφία Ζαχαράκη, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 fm στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.

Με αφορμή τις αντιδράσεις της εκκλησίας στο νόμο για τον γάμο των ομοφύλων, είπε: «Τα της εκκλησίας στην εκκλησία θα έλεγα με πολύ σεβασμό έχοντας βέβαια υπόψη και προτάσσοντας το τεράστιο έργο της εκκλησίας. Με συγκίνηση βλέπω ανθρώπους οι οποίοι νιώθουν ότι το κράτος τους είδε και είμαι σίγουρη ότι σε δεύτερο χρόνο όπως είχαμε δει και στον πολιτικό γάμο, όπως είχαμε δει και στη βάφτιση παιδιών από πολιτικό γάμο ότι η εκκλησία έδειξε την απαραίτητη αγάπη γιατί η εκκλησία είναι αγάπη και όλα τα άλλα θα αξιολογηθούν στο χρόνο».

Αναφορικά με το νέο πρόγραμμα «Ανακαινίζω - Ενοικιάζω», ανέφερε: «Το νέο πρόγραμμα «Ανακαινίζω -Νοικιάζω» θα βγαίνει στον αέρα Παρασκευή ή Δευτέρα αυτό σημαίνει ότι τη στιγμή που θα το ανακοινώσουμε οι πολίτες θα μπορούν να μπαίνουν στο gov.gr. Πώς μπορώ να κάνω την αίτησή μου; Αν έχω ένα διαμέρισμα ως 100 τετραγωνικά, αν το εισόδημά μου είναι στα 40 χιλιάδες ευρώ και αν έχω προσωπική περιουσία η οποία φτάνει τα 300 χιλιάδες ευρώ έχω δικαίωμα αφού κάνω ανακαίνιση 10.000€ να σου επιδοτήσει το κράτος το 40%. Φέραμε όμως και μια ευνοϊκή διάταξη προχθές και λέμε ότι μπορεί να πάρεις και προκαταβολή ως 2.000€ από το ποσό αυτό για να το ξεκινήσεις. Άρα επιδοτείται το 40% της ανακαίνισης ενός σπιτιού μέχρι 10.000€ και με προκαταβολή 2.000€ και αυτό το σπίτι αφού ανακαινιστεί θα πρέπει να νοικιαστεί για τρία χρόνια».

«Μπορούν να ανακαινιστούν μέχρι 12.500 διαμερίσματα», επισήμανε η Σοφία Ζαχαράκη.

Ερωτηθείσα αν υπάρχει σχεδιασμός οι τρίτεκνοι να εξισωθούν με τους πολύτεκνους όσον αφορά τα «προνόμια» που τους δίνει η πολιτεία, υπογράμμισε: «Έχουμε συλλέξει όλα τα μέτρα των τριτέκνων, των πολυτέκνων και κοιτάμε τι σημαίνει στο κόστος άρα αξιολογείται και αυτό το μέτρο. Αν φτάσουμε στην απόφαση της εξίσωσης γιατί αυτό είναι κάτι που πρέπει να το αποφασίσει το υπουργείο Οικονομικών και κυρίως ο Πρωθυπουργός θα είναι μετά τον Μάιο. Είναι ένα από τα μέτρα τα οποία κοστολογούμε πρέπει όμως να δούμε τις αντοχές».