Για τα παιδικά του χρόνια στις γειτονιές του Πειραιά, για τις σπουδές στη Νομική, το θέατρο αλλά και την είσοδό του στη Βουλή μίλησε ο βουλευτής της Πλεύσης Ελευθερίας και πρόεδρος του ΣΕΗ Σπύρος Μπιμπίλας. Μιλώντας στο ONE, το βράδυ της Δευτέρας, αναφέρθηκε στη συγκινητική ομιλία που έκανε στη Βουλή κατά τη διάρκεια της ψήφισης του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια. «Μου είπαν ότι για πρώτη φορά βουλευτής χειροκροτήθηκε από σχεδόν όλα τα κόμματα. Όλοι μείνανε στο τελευταίο κομμάτι, του προσωπικού βιώματος, αλλά νομίζω ότι πολύ ενδιαφέροντα ήταν και όλα τα προηγούμενα» ανέφερε αρχικά ο κ. Μπιμπίλας.

«Έχω γνωρίσει ανθρώπους που έχουν κακοπεράσει πάρα πολύ, γιατί εγώ δεν κακοπέρασα στην Αθήνα, ούτε μπούλινγκ έχω υποστεί ποτέ. Τώρα το υφίσταμαι από κάποιους γελοίους που θεωρούν ότι πρέπει να με βρίσουν είτε διαδικτυακά είτε ακόμα και στον δρόμο. Αλλά είναι ελάχιστοι. Κυρίως έχω αντιμετωπίσει μεγάλες αγκαλιές, από άντρες, γυναίκες, παιδιά, νέους, γέρους και μεγάλες κυρίες. Αυτό δείχνει κάτι. Ότι ο κόσμος ανοίγει τα μάτια του σιγά σιγά» συμπλήρωσε ο βουλευτής της Πλεύσης Ελευθερίας.

«Όμως τα παιδιά που μεγάλωσαν στην επαρχία με αυτό το εσωτερικό πρόβλημα μέσα τους, δεν έχουν περάσει καλά. Και κάποιοι άνθρωποι εκτονωνόντουσαν στην Συγγρού πάνω σε αυτά τα παιδιά, τα οποία κακοπεράσανε, βγήκανε στην Συγγρού και στην πορνεία. Και κάποιοι κύριοι που σήμερα είναι με τις γραβάτες βρίζανε αυτά τα παιδιά, στα οποία εκτόνωναν τα πάθη τους. Εγώ μίλησα για την λέξη υποκρισία πάρα πολύ στη Βουλή. Γι’ αυτό και είπα “προτιμάτε να έχουμε στο μέλλον ψεύτικους γάμους;”. Γιατί ένας γκέι άνδρας πολύ εύκολα μπορεί να παντρευτεί μία γυναίκα λεσβία, να τεκνοποιήσουν με παρένθετη μητέρα και όλα μέλι γάλα και όλα μέσα στην ψευτιά. Εγώ δεν είμαι της ψευτιάς», επεσήμανε ακόμη.

Τι είπε για τον Αλέξη Κούγια

«Ο έρωτας είναι πολύ μεγάλο κεφάλαιο στη ζωή μου. Δεν μου αρέσει να μιλάω για τα προσωπικά μου, αλλά είμαι ευτυχής, μπορεί να μην έχω σύντροφο τώρα, αλλά έχω ζήσει 4 μεγάλους έρωτες πολύ δυνατούς. Είδα έναν κύριο που είπε "έχασε τον λογαριασμό", δεν χάνεις τον λογαριασμό άμα έχεις πάει με 25 άτομα στη ζωή σου. Τον λογαριασμό τον κάνουν αυτοί που πάνε με χιλιάδες άτομα και εγώ ξέρω χιλιάδες ανθρώπους που έχουν πάει με χιλιάδες άτομα. Είτε γυναίκες, είτε άντρες, είτε παντρεμένους, είτε ανύπαντρους, είτε γκέι, είτε ομοφυλόφιλους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σπύρος Μπιμπίλας θέλοντας να απαντήσει με έμμεσο τρόπο στο σχετικό σχόλιο του Αλέξη Κούγια.

«Ευτύχησα να ζήσω τέσσερις πολύ σημαντικούς έρωτες, οι οποίοι άνθρωποι είναι σαν οικογένειά μου, εκτός από τον έναν που χάθηκε. Δεν έφυγε από τη ζωή, χάθηκε. Αλλά δεν ήθελα εγώ. Αισθάνομαι ότι οι άνθρωποι που με φρόντισαν και μου έδωσαν τόσο μεγάλες στιγμές στη ζωή μου ανά δεκαετία, είναι οι άνθρωποι της οικογένειάς μου. Το ίδιο με τα αδέλφια μου. Είναι οι άνθρωποι που τους έχω κοντά μου, είμαστε φίλοι, σαν να είμαστε οικογένεια», συνέχισε ο κ. Μπιμπίλας.

Παράλληλα απαντώντας στο γιατί δεν παρέμεινε με κάποιον από αυτούς τους ανθρώπους μέχρι σήμερα, ο ηθοποιός εξήγησε ότι: «Γιατί δυστυχώς ο έρωτας τελειώνει και δεν τέλειωσε ποτέ από τη δική μου πλευρά, τέλειωσε από την άλλη πλευρά. Αλλά αυτό δεν σήμαινε ότι ήθελα να χάσω τον άνθρωπο αυτόν από τη ζωή μου, τον κράτησαν σαν αδελφό μου, σαν παιδί μου, ανά περίπτωση».

«Μου λείπει ένας σύντροφος τώρα», παραδέχτηκε ακόμη ο Σπύρος Μπιμπίλας, προσθέτοντας ωστόσο ότι «είναι τόσο έντονη η κοινωνική μου ζωή και δεν έχω χρόνο καθόλου, φαντάζομαι ότι αν είχα σύντροφο θα μου έλεγε "είσαι τρελός; Τι να κάνω εγώ με εσένα;". Αφού από το πρωί ως το βράδυ τρέχω από το ένα στο άλλο» σημείωσε ακόμη.