Με αφορµή το νοµοσχέδιο για τον γάµο των οµόφυλων ζευγαριών, που πέρασε µε 176 «ναι», µε την Ελλάδα να γίνεται επίσηµα η 37η χώρα παγκοσµίως που αναγνώρισε την ισότητα στον γάµο, ο Σπύρος Μπιµπίλας προχώρησε µια οµιλία - εξοµολόγηση από το βήµα της Βουλής και έκανε το πρώτο coming out, κλείνοντάς τη µε µια προσωπική εξοµολόγηση για τη δική του σεξουαλικότητα. Λίγο µετά την ψήφιση, όπως ο ίδιος αποκάλυψε, δέχτηκε λεκτική επίθεση στον δρόµο από άτοµο που περνούσε µε το ποδήλατό του.

«∆εν µπορώ να σας πω τι είπε… αλλά δεν µε αγγίζουν αυτά. Αδιαφορώ και δεν δίνω σηµασία», τονίζει στο «Secret» και µιλά για τα πρώτα του συναισθήµατα για το γεγονός ότι πέρασε το νοµοσχέδιο.

«Νιώθω µεγάλη ικανοποίηση που πέρασε το νοµοσχέδιο, γιατί θα δώσει την ευκαιρία σε πολλούς ανθρώπους να ζήσουν καλύτερα. Εγώ έβγαλα έναν ανθρώπινο λόγο, µε βιωµατικές καταστάσεις, και, απ’ ό,τι µου είπαν, αυτό είναι κάτι πολύ σπάνιο στη Βουλή, γι’ αυτό οι βουλευτές των άλλων κοµµάτων το καταχειροκρότησαν.

Όπως µου είπαν, είµαι ο µόνος βουλευτής που έχει καταχειροκροτηθεί από όλες τις πτέρυγες την ώρα που µιλούσε και είναι πολύ σπάνιο αυτό», υποστηρίζει ο ηθοποιός και βουλευτής µε την Πλεύση Ελευθερίας, ενώ ξεκαθαρίζει πως δεν είναι µόνο η προσωπική του αποκάλυψη το σηµαντικό µέρος στην οµιλία του.

«Έχετε δώσει µεγάλη βαρύτητα στο τελευταίο κοµµάτι της οµιλίας, που ήταν βιωµατικό, όµως το πρώτο κοµµάτι ήταν κριτική πάνω στον τρόπο που αντιµετώπισαν το νοµοσχέδιο κάποια κόµµατα. Μίλησα για τις θρησκείες, εστίασα στο ότι η κοινωνία είναι υποκριτική και, αν θέλουµε να περάσουµε τη γραµµή µας, δεν γίνεται να µη µας ενδιαφέρει πως πάλι υποκριτικά θα φέρονται όλοι. Τότε τι κάνουµε; Κοροϊδεύουµε τον εαυτό µας;», εξηγεί.

Τώρα που το νοµοσχέδιο για τον γάµο των οµόφυλων ζευγαριών πέρασε, ο ίδιος θα παντρευόταν; «Όχι, τι να παντρευτώ… Ο λόγος µου αφορούσε τους άλλους, όχι τον εαυτό µου. Εγώ µίλησα για να λυθούν προβλήµατα ανθρώπων νεότερων. Εγώ αυτή τη στιγµή κοντεύω τα 70, δεν θα φτιάξω τώρα τη ζωή µου», παραδέχεται.

Η Βουλή δεν ήταν στα όνειρά του, µέχρι που γνώρισε τη Ζωή Κωνσταντοπούλου. «∆εν είχα φανταστεί ποτέ ότι θα µπω στην πολιτική, αλλά η γνωριµία µου µε τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, που τη λατρεύω αληθινά και είναι από τους πιο έντιµους πολιτικούς, µε έκανε να ασχοληθώ. Με ελκύει η προσωπικότητα της Ζωής. Αρχικά το έκανα για να τη βοηθήσω πιο πολύ και τελικά µπήκα και εγώ στη Βουλή. ∆εν ήταν µέσα στα οράµατά µου. Στην αρχή δεν το περίµενα», αποκαλύπτει και εξηγεί ποιος είναι ο στόχος του.

«Αυτό που θέλω είναι να βοηθήσω τον κλάδο µου. Μπήκα για να βοηθήσω τους ηθοποιούς, που είµαστε έρµαια εκµετάλλευσης. Θέλω να δοθεί σηµασία στα πολιτιστικά και στο ∆ΗΠΕΘΕ… Κάνουµε πράγµατα καλά για τον κλάδο µας και θα γίνουν και άλλες αλλαγές, είµαι σίγουρος», καταλήγει ο Σπύρος Μπιµπίλας.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο «Secret» των Παραπολιτικών