Τον πρώην μπασκετμπολίστα Νίκο Παππά «άδειασε» μιλώντας στα «Παραπολιτικά» 90,1 ο Πέτρος Παππάς για όσα είπε σε τηλεοπτική του συνέντευξη περί κρεμάλας και κυβέρνησης δολοφόνων, σημειώντας ότι «δεν εκφράζουν τον ΣΥΡΙΖΑ της νέας εποχής και δεν βοηθά μια τέτοια ρητορική».
«Η ρητορική αυτή δεν βοηθάει και έχει δείξει ότι μια τέτοια ρητορική μπορεί να οδηγήσει σε ακραία φαινόμενα τα οποία είναι απειλητικά και για τη δημοκρατία μας. Τέτοιες δηλώσεις σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τον ΣΥΡΙΖΑ της νέας εποχής», είπε συγκεκριμένα.

Ο Πέτρος Παππάς σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, αναφέρθηκε και στις υποθέσεις της Novartis και των τηλεοπτικών αδειών, λέγοντας πως «προφανώς αφορούν κι αυτές το κράτος Δικαίου».

«Ο τρόπος που διαχειρίστηκε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ την υπόθεση Novartis είναι ότι έβαλε στο κάδρο και ανθρώπους που δεν είχαν σχέση και δεν βοήθησε αυτό», είπε ο Πέτρος Παππάς.

Για την υπόθεση του Κώστα Αρβανίτη ανέφερε: «Έδωσε εξηγήσεις, αλλά λέει ότι στο ίδιο το ψήφισμα θίγονται και θέματα κράτους Δικαίου».


Τι είπε ο Πέτρος Παππάς στα Παραπολιτικά 90,1

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κος Πέτρος Παππάς, μίλησε στα Παραπολιτικά 90.1 και την εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.

Ερωτηθείς αν «τσουβάλιασαν» όλους για την υπόθεση Novartis

Νομίζω ότι εκ των πραγμάτων αποδείχτηκε ότι δεν έγινε η διαχείριση αυτή η οποία έπρεπε να γίνει για τη διερεύνηση του σκανδάλου Novartis γιατί ήταν ένα μεγάλο διεθνές σκάνδαλο το οποίο είχε παρακλάδια στον ιατρικό κόσμο, στον επιχειρηματικό κόσμο και μάλλον δεν θα μάθουμε ποτέ αν και εφόσον υπήρχε εμπλοκή και πολιτικών προσώπων στην Ελλάδα. Ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίστηκε, το ομολόγησε και ο κ. Τσίπρας, η κυβερνηση τότε το γεγονός ότι έβαλε στο κάδρο ανθρώπους που κατά πάσα πιθανότητα και όπως αποδείχτηκε δεν είχανε σχέση με αυτό το σκάνδαλο τελικά δεν βοήθησε και στην πραγματική απόδοση ευθυνών και διερεύνηση αυτού του μεγάλου σκανδάλου και μείνανε απορίες στην Ελλάδα.

Πρέπει να γίνει μια γενναία κριτική γιατί και ο ΣΥΡΙΖΑ όπως όλα τα πολιτικά κόμματα έκανε λάθη, λάθη σοβαρά κατά τη διακυβέρνησή του και αν θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ και η προοδευτική παράταξη να αναβαπτιστεί και να αποκαταστήσει ξανά την εμπιστοσύνη σε τμήματα του ελληνικού λαού που έχει απωλέσει την εμπιστοσύνη του πρέπει να γίνει αυτή η γενναία κριτική για τα πεπραγμένα ούτως ώστε να καταδειχθεί και στον κόσμο ότι είναι ένα νέο κόμμα αυτό το οποίο θα αναδυθεί από τις στάχτες του παλιού ΣΥΡΙΖΑ.

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του κ. Ν. Παππά

Η ρητορική αυτή δεν βοηθάει και έχει δείξει ότι μια τέτοια ρητορική μπορεί να οδηγήσει σε ακραία φαινόμενα τα οποία είναι απειλητικά και για τη δημοκρατία μας.

Τέτοιες δηλώσεις σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τον ΣΥΡΙΖΑ της νέας εποχής.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι ήταν «γκάφα» η τοποθέτηση του κ Αρβανίτη

Έδωσε ο ίδιος κάποιες εξηγήσεις, εγώ μένω στο ίδιο το ψήφισμα στο ότι 330 ευρωβουλευτές θέτουνε θέματα για την λειτουργία του κράτους δικαίου στην Ελλάδα. Βλέπουμε τη διερεύνηση του σκανδάλου των υποκλοπών, βλέπουμε αυτό το οποίο υπάρχει στα Τέμπη έχουμε αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη την υπόθεση στο υπουργείο Εσωτερικών για τους αποδήμους οπότε μένω στην ουσία του ψηφίσματος, το τι είπε και πως το είπε ο κ. Αρβανίτης ο ίδιος θα δώσει τις εξηγήσεις.

Το κράτος δικαίου δεν είναι και το θέμα της Novartis και το θέματα των τηλεοπτικών αδειών;

Εγώ θεωρώ ότι η προαίρεση και για τις τηλεοπτικές άδειες αλλά και για τη διερεύνηση του σκανδάλου Novartis θεωρώ ότι ήταν αγαστή, δικαιοσύνη ήθελε τουλάχιστον να αποδοθεί αλλά από εκεί και πέρα η διαχείριση και των δύο θεμάτων ήταν λανθασμένη όπως αποδείχτηκε από την εξέλιξη των υποθέσεων αυτών και ναι αφορούν και το κράτος δικαίου προφανώς.