Για τις καταγγελίες που υπάρχουν από τους απόδημους ψηφοφόρους, οι οποίοι έλαβαν προεκλογικό email, από την ευρωβουλευτή της Ν.Δ. Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, χωρίς να έχουν δώσει τη συγκατάθεσή τους, τοποθετήθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ., Μιχάλης Κατρίνης, ο οποίος μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.

«Εδώ έχουμε μια πρωτοφανή υπόθεση διαρροής δεδομένων. Το θέμα δεν είναι αν πήρε τη λίστα των εκλογέων η κα Ασημακοπούλου ή οποιοσδήποτε άλλος υποψήφιος ευρωβουλευτής που έχει δικαίωμα να την πάρει. Το θέμα είναι ότι εστάλησαν mails που, σύμφωνα με ανθρώπους που έλαβαν το mail, που είναι εκλογείς του εξωτερικού με επιστολική ψήφο, είναι ένα προσωπικό δεδομένο, το οποίο το είχαν καταχωρήσει στη σχετική πλατφόρμα. Άρα εδώ ανακύπτει ένα ερώτημα αν εγώ, που ζω στο εξωτερικό, στην επικοινωνία μου με το υπουργείο Εσωτερικών δηλώνω την πρόθεσή μου να ψηφίσω στις ευρωεκλογές και δίνω και το mail επικοινωνίας και αυτό το mail ξαφνικά γίνεται κτήμα ενός υποψήφιου ευρωβουλευτή, ποια διαδικασία ακολουθήθηκε; Το βρήκε η κ. Ασημακοπούλου μέσω επίσημης οδού, το βρήκε αλλιώς; Το ήξερε η κ. Κεραμέως αυτό;», είπε αρχικά η κ. Κεραμέως.

*Διαβάστε εδώ: Παύλος Μαρινάκης για Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου: ''Να αφήσουμε την αρμόδια αρχή να διενεργήσει την έρευνά της''


Μιχάλης Κατρίνης: "Πρέπει το υπουργείο Εσωτερικών να βγει και να πει ευθέως ότι 'εμείς δεν δώσαμε τα mail στην κ. Ασημακοπούλου'"

«Δεν είναι απλώς μια λίστα προσωπικών mails, την οποία βρήκε η κ. Ασημακοπουλου ή οποιοσδήποτε άλλος υποψήφιος. Eδώ υπάρχει καταγγελία που λέει ότι άνθρωποι οι οποίοι ήρθαν σε επικοινωνία με την πλατφόρμα και έδωσαν ως μοναδικό στοιχείο επικοινωνίας αυτό το mail ξαφνικά αυτό έγινε κτήμα της κ. Ασημακοπούλου. Αυτό προκύπτει είτε από διαρροή είτε από επίσημη αποστολή», πρόσθεσε.

«Είναι ένα θέμα της κ. Κεραμέως, που πρέπει να βγει να μιλήσει, δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από την ανακοίνωση του γενικού γραμματέα. Eδώ υπάρχει ένα μείζον θεσμικό και ηθικό ζήτημα. Πρέπει το υπουργείο Εσωτερικών να βγει και να πει ευθέως ότι "εμείς δεν δώσαμε τα mail στην κ. Ασημακοπούλου"», επισήμανε.

«Εδώ προκύπτει ένα πολύ σοβαρό θεσμικό ατόπημα, δηλαδή προσωπικά δεδομένα ανθρώπων που για πρώτη φορά θα ψηφίσουν με αυτό τον τρόπο που καθιέρωσε η ελληνική Βουλή γίνονται αντικείμενο χρήσης και κτήμα υποψηφίων χωρίς τη συναίνεσή τους και χωρίς να υπάρχει επίσημη διαδικασία», κατέληξε.