«Λάθη και παραλείψεις στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ υπήρχαν, όπως σε κάθε κυβέρνηση, ωστόσο τα προβλήματα εντείνονται και βαθαίνουν μετά το 2019, μετά την ανάγνωση του εκλογικού αποτελέσματος», ανέφερε ο βουλευτής της Νέας Αριστεράς Δημήτρης Τζανακόπουλος, κληθείς να σχολιάσει την αυτοκριτική του Αλέξη Τσίπρα για την περίοδο διακυβέρνησής του.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, επισήμανε ότι «οι πολιτικές δυνάμεις που τώρα είναι κυρίαρχες μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ θεώρησαν ότι απαιτείται απομάκρυνση από την Αριστερά και μετατόπιση του κλίματος στον κεντρώο χώρο».

Για τις υποθέσεις Novartis και τηλεοπτικών αδειών, υποστήριξε ότι όσα ειπώθηκαν από τον κ. Τσίπρα δεν είναι άσχετα με τα εσωκομματικά του κόμματος.

Ερμηνεύοντας την απώλεια δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τζανακόπουλος, σημείωσε πως «στις εκλογές του 2019 ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταφέρει να εμπεδωθεί ως δεύτερη δύναμη, αλλά μετά μετατοπίστηκε προς τον κεντρώο χώρο».

*Διαβάστε εδώ: Γιατί ο Τσίπρας αποδόμησε τους χειρισμούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στις υποθέσεις Novartis και τηλεοπτικών αδειών - "Θέλει να γίνει ο ηγέτης της Κεντροαριστεράς"


Δημήτρης Τζανακόπουλος: Βλέπουμε ένα κόμμα πολιτικά απροσδιόριστο πολιτικής τοποθέτησης

Απαντώντας στις αιχμές του πρώην πρωθυπουργού για τις αποχωρήσεις στελεχών, είπε ότι δεν επρόκειτο «για ζήτημα καρέκλας για κανέναν από τους 11 βουλευτές που έφυγαν».

«Βλέπουμε ένα κόμμα πολιτικά απροσδιόριστο πολιτικής τοποθέτησης, δεν υπάρχουν όροι συνεργασίας», υπογράμμισε.

Επίσης, ο κ. Τζανακόπουλος ανέφερε ότι δεν βλέπει πιθανή μια συνεργασία της Νέας Αριστεράς με τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως επίσης και με το ΠΑΣΟΚ, αναφέροντας ως παράδειγμα το γεγονός ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει ταχθεί υπέρ της συνταγματικής αναθεώρησης.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czksg83qjwbl)