«Θα προτιμούσα να μην μπλέκουμε τον Αλέξη Τσίπρα σε μια πολιτική αντιπαράθεση, η οποία δεν αφορά παρά την αντιπαράθεση με τον κύριο Κασσελάκη και τη νέα ηγετική ομάδα. Εμείς δεν εργαλειοποιήσαμε ποτέ τον Αλέξη Τσίπρα» δήλωσε ο βουλευτής της Νέας Αριστεράς, Δημήτρης Τζανακόπουλος, σχολιάζοντας το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα από τη Ρώμη ότι «ο εχθρός δεν βρίσκεται εντός των τειχών».

«Νομίζω ότι απευθύνεται και στα μέλη της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ που μιλούν για πέμπτη φάλαγγα, υπονομευτές, αποστάτες», συμπλήρωσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Ναι μεν Αλλά» με την Ευαγγελία Μπαλτατζή, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος επισήμανε πως «δεν πρόκειται να μπούμε σε αυτήν τη λογική, επιμένουμε στο επίπεδο των αρχών του προγραμματικού λόγου, του πολιτικού περιεχομένου της αντιπαράθεσης με τη Νέα Δημοκρατία και με την ιδεολογία και την πρακτική του νεοφιλελευθερισμού».


Δημήτρης Τζανακόπουλος: Το φορολογικό νομοσχέδιο τους τσουβαλιάζει όλους

Σε ό,τι αφορά στο φορολογικό νομοσχέδιο και τη στάση της ΚΟ της Νέας Αριστεράς, ο κ. Τζανακόπουλος ερωτηθείς σχετικά δήλωσε «δεν έχουμε καμία διάθεση να στρέψουμε τα βέλη μας προς οποιοδήποτε κόμμα της δημοκρατικής και προοδευτικής αντιπολίτευσης, εμείς έχουμε έναν μονομέτωπο αγώνα με την κυβέρνηση της δεξιάς, με έναν ακόμα άδικο νόμο, ο οποίος έρχεται προς ψήφιση στο ελληνικό Κοινοβούλιο, ο οποίος κατά κανέναν τρόπο δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το μεγάλο πράγματι πρόβλημα της φοροδιαφυγής στη χώρα, αλλά αντιθέτως δημιουργεί προϋποθέσεις και διαμορφώνει το έδαφος για τη νομιμοποίηση, της μεγάλης και πολύ μεγάλης φοροδιαφυγής λόγω των ειδικών διατάξεων, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τα τεκμήρια για αυτοαπασχολούμενους, ελεύθερους επαγγελματίες, επιστήμονες, μικρές επιχειρήσεις κλπ. με την έννοια ότι τα τεκμήρια αυτό το οποίο κάνουν, είναι ότι τσουβαλιάζουν όλους, ακόμα και αυτούς που έχουν ζημιές ή αυτούς οι οποίοι έχουν πολύ μικρά εισοδήματα μαζί με τους μεγάλους φοροφυγάδες, οι οποίοι είναι υπαρκτοί αλλά κατά κανένα τρόπο δεν αντιμετωπίζεται η τεράστια φοροδιαφυγή τους με το σύστημα των τεκμηρίων».


«Ο ΣΥΡΙΖΑ μετατοπίζεται ταχύτατα σε μια πολιτική απαξίωση»

Ερωτηθείς κατά πόσο θα ήταν διαφορετική η παραπάνω τοποθέτησή του εάν ήταν ακόμη βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τζανακόπουλος απάντησε «σε πολλά ζητήματα νομίζω πως όχι». «Διότι, δεν είμαι εγώ αυτός ο οποίος έχω μετατοπιστεί πολιτικά και ιδεολογικά ούτε οι έντεκα βουλευτές, οι οποίοι επιλέξαμε τον δρόμο της διαμόρφωσης του νέου πολιτικού φορέα και της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας ούτε οι χιλιάδες αγωνιστές οι οποίοι αποχώρησαν από το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ υπό την ηγεσία του κυρίου Κασσελάκη και της νέας ηγετικής ομάδας. Ο ΣΥΡΙΖΑ νομίζω ότι μετατοπίζεται ταχύτατα, νομίζω ότι βυθίζεται σε μια πολιτική απαξίωση με έναν λόγο ο οποίος φλερτάρει, μάλλον έχει αγκαλιάσει πλέον, τον δημαγωγικό λαϊκισμό, έχει αγκαλιάσει μια πολιτική της ατάκας χωρίς προγραμματικό περιεχόμενο, χωρίς στρατηγικές στοχεύσεις, οι οποίες θα μπορούσαν να εγγραφούν σε οποιαδήποτε πιθανή εκδοχή της Αριστεράς και με αυτή την έννοια νομίζω ότι ήταν ανυπέρβλητες οι πολιτικές διαφορές που μας οδήγησαν στη συγκεκριμένη απόφαση» συμπλήρωσε.


«Απολύτως ξένη με την Αριστερά η ιδεολογική αντίληψη του κυρίου Κασσελάκη»

Ως προς το επιχείρημα που διατυπώνεται, ότι δεν δόθηκε ο απαραίτητος χρόνος στον κ. Κασσελάκη να αναπτύξει τις πολιτικές του θέσεις, ο κ Τζανακόπουλος αντέτεινε τα εξής. «Δώσαμε πάρα πολύ χρόνο και ο κύριος Κασσελάκης επέμεινε να μην ορίζει ένα σαφές πολιτικό πλαίσιο. Επέμενε να αλλάζει διαρκώς τις θέσεις του από τη μία ομιλία στην άλλη, ανάλογα με το κοινό στο οποίο βρισκόταν. Επέμεινε να στηρίζει και να υποστηρίζει την αθλιότητα περί υπονομευτών. Ήταν ο άνθρωπος ο οποίος μίλησε για πέμπτη φάλαγγα, για κομματίλα, για καμαρίλα. Ήταν ο άνθρωπος ο οποίος οδήγησε στη μεγάλη κρίση στην Κεντρική Επιτροπή του Νοεμβρίου, είναι ο άνθρωπος ο οποίος τοποθετήθηκε στον ΣΕΒ, υπέρ των συμφερόντων των μεγάλων εταιρειών, λέγοντας μας ότι το κεφάλαιο είναι εργαλείο ευημερίας και κοινωνικής ισότητας. Όλα αυτά τα πράγματα δεν σχετίζονται με τον χρόνο. Σχετίζονται με μια βαθιά πολιτική και ιδεολογική αντίληψη του κυρίου Κασσελάκη, η οποία είναι απολύτως ξένη με την Αριστερά» προσέθεσε.


«Δεν υφίστανται όροι γενικής πολιτικής συμπόρευσης με κανένα από τα υπάρχοντα πολιτικά κόμματα»

Ερωτηθείς αν η Νέα Αριστερά ενόψει των Ευρωεκλογών θα προχωρούσε σε μια πολιτική συνεννόηση με το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Τζανακόπουλος δήλωσε «αυτή τη στιγμή όροι γενικής πολιτικής συμπόρευσης δεν υφίστανται με κανένα από τα υπάρχοντα πολιτικά κόμματα».

«Είναι άλλο φυσικά, το θέμα του διαλόγου και της συνεργασίας και των συγκλίσεων στο επίπεδο της κοινοβουλευτικής και της πολιτικής αντιπαράθεσης με τη Νέα Δημοκρατία. Είμαστε απολύτως ανοιχτοί στην ανάπτυξη ενός ευρύτερου διαλόγου με τις δυνάμεις των κινημάτων, με τις δυνάμεις τις προοδευτικές, με τις δυνάμεις τις δημοκρατικές και με όλες εκείνες τις δυνάμεις οι οποίες μπορούν να αρθρώσουν έναν ανταγωνιστικό προς τη δεξιά, πολιτικό λόγο» είπε ολοκληρώνοντας ο κ. Τζανακόπουλος.