Με συνοπτικές διαδικασίες ξεκίνησε από χθες η περίοδος «απο-Τσιπροποίησης» του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς απολύθηκε ο διευθυντής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, Θύμιος Γεωργόπουλος, ο οποίος ήταν και υπεύθυνος για τα οικονομικά του κόμματος.

Παράλληλα εκτός ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκαν και δυο άλλα έμισθα στελέχη του κόμματος, τα οποία ανήκαν στην Ομπρέλα. Ο ένας εργαζόμενος στο γραφείο τύπου της Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και η δεύτερη στο γραφείο της Κουμουνδούρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το επόμενο διάστημα από το κόμμα αναμένεται να «φύγουν» στελέχη τα οποία είτε είναι ταυτισμένα με τον πρώην αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είτε η εργασία τους δεν κρίνεται ιδιαίτερα αποδοτική.


ΣΥΡΙΖΑ: Το παρασκήνιο με την απομάκρυνση του Θύμιου Γεωργόπουλου

Ο Θύμιος Γεωργακόπουλος βρισκόταν εδώ και αρκετό καιρό στο στόχαστρο των συνεργατών του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεδομένου ότι τη περίοδο της διάσπασης -όχι δημοσίως - είχε πάρει το μέρος της Εφης Αχτσιόγλου και των στελεχών που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τα πράγματα πήραν περίεργη τροπή όταν ο Στέφανος Κασσελάκης δάνεισε στο κόμμα του 250.000 ευρώ προκειμένου οι εργαζόμενοι να πάρουν το δώρο των Χριστουγέννων. Το γεγονός ότι εκ της θέσεως του ο Θύμιος Γεωργακόπουλος γνώριζε και τις επαγγελματικές δραστηριότητες του Στέφανου Κασσελάκη -καθώς θα έπρεπε να αιτιολογηθούν από που βρήκε τα χρήματα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- έκανε πολλούς να πιστεύουν ότι οι οποίες διαρροές είχαν να κάνουν με τον διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι ίδιοι άνθρωποι αφήνουν να εννοηθεί ότι ο πρώην διευθυντής του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε το θέμα της εταιρείας του Στέφανου Κασσελάκη στην δημοσιότητα δημιουργώντας εντυπώσεις για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Προσθέτουν δε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν ευχαριστημένος με την διαχείρηση που έκανε στα οικονομικά του κόμματος ο Θύμιος Γεωργόπουλος.


Σαββατοκύριακο ηρεμίας για Στέφανο Κασσελάκη - Ανησυχία για τις δημοσκοπήσεις

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ το Σαββατοκύριακο, πάντως, αναμένεται να κάνει μία μικρή απόδραση με τον σύζυγο του προκειμένου ήρεμα και χωρίς εσωκομματικές πιέσεις να αποφασίσει το πως θα κινηθεί το επόμενο χρονικό διάστημα.

Παράλληλα, τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίζονται ιδιαίτερα προβληματισμένα από τα ευρήματα της δημοσκόπησης της Opinion Poll. Και αυτό γιατί, παρά το γεγεονός ότι ο Στέφανος Κασσελάκης εμφανίζεται να βγαίνει ενισχυμένος από το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα με μεγάλο ποσοστό, ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται στην τρίτη θέση και μάλιστα με δυο μονάδες διαφορά από το ΠΑΣΟΚ.

Όπως λένε, αν παγιωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ στην τρίτη θέση τότε τα πράγματα θα είναι ιδιαίτερα δύσκολα για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.


ΣΥΡΙΖΑ: Τι θα γίνει με τον εσωκομματικό ανασχηματισμό

Εν τω μεταξύ, στην Κουμουνδούρου εμφανίζονται να μην μπορούν να καταλήξουν στις αλλαγές που θέλουν να κάνουν, καθώς όλα τα σενάρια να είναι ανοικτά. Και ενώ την Κυριακή δεν θα πραγματοποιηθεί η Κεντρική Επιτροπή, η οποία θα αποφάσιζε την νέα Πολιτική Γραμματεία και τους Γραμματείς του κόμματος όλα τα θέματα είναι στον αέρα.

Η Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγγου, πάντως, αναμένεται να παραμείνει στην θέση της, ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται να μην έχει καταλήξει στον αναπληρωτή Γραμματέα.

Την ίδια στιγμή μεγάλη δυστοκία υπάρχει στο πρόσωπο που θα αντικαταστήσει την Δώρα Αυγέρη από την θέση της εκπροσώπου τύπου. Οι πληροφορίες λένε ότι οι συζητήσεις αφορούν τόσο πρόσωπα από τον δημοσιογραφικό κόσμο, όσο και στελέχη του κόμματος.