Η δημοσκόπηση της Οpinion Poll που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τον Βασίλη Τσεκούρα στο ACTION24 καταγράφει την εκτίμηση ψήφου των πολιτών αλλά και τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ μετά το συνέδριο του κόμματος.

Στη δημοσκόπηση, οι πολίτες απαντούν για τη στάση του Στέφανου Κασσελάκη στο συνέδριο, την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα, καθώς επίσης και για την πορεία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς τις ευρωεκλογές.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η Ν.Δ. διατηρεί το ισχυρό της προβάδισμα ενόψει των ευρωεκλογών, με τη διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ να είναι στις 20 μονάδες. Η κυβέρνηση συγκεντρώνει ποσοστό 33,9% την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στο 11,9%, 2 μονάδες πίσω από το ΠΑΣΟΚ, που εδραιώνεται στη δεύτερη θέση με ποσοστό 13,9%. 

Ακολουθούν η Ελληνική Λύση με 10,2%, το ΚΚΕ με 10,1%, ενώ οι Σπαρτιάτες είναι στο 2,7%.





Από τα υπόλοιπα κόμματα της Βουλής, η Πλεύση Ελευθερίας είναι στο 3,5%, το κόμμα Νίκη στο 4,2%, στο 3,3% η Νέα Αριστερά, το ΜέΡΑ25 2,6%, ενώ η επιλογή "Άλλο" συγκεντρώνει ποσοστό 3,7%. 





Όσον αφορά τις εξελίξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κόσμος εκτιμά σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ότι το Συνέδριο δεν ενίσχυσε το ΣΥΡΙΖΑ, αφού το 76,4% υποστήριξε τις επιλογές "καθόλου" και "λίγο" ενώ το μόλις το 15% εκτιμά ότι το κόμμα μπορεί να έχει κάποια ενίσχυση.




Οι ψηφοφόροι του κόμματος, απαντώντας στο σχετικό ερώτημα, βλέπουν με καλό μάτι τον αντίκτυπο του συνεδρίου στον ΣΥΡΙΖΑ, με το 80% να επιλέγει το "Ναι" και το "Μάλλον Ναι", ενώ το 18,5% βλέπει ότι το κόμμα δεν θα είναι ενισχυμένο.





Στους κόλπους των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως μοιάζει δύσκολο να φύγει η εσωστρέφεια από το κόμμα, με το 75,5% να εκτιμά ότι τα φαινόμενα εσωστρέφειας θα συνεχιστούν, ενώ μοιρασμένα είναι τα ποσοστά στο ερώτημα αν ο Στέφανος Κασσελάκης ενδυναμώθηκε από το να μη διεξαχθούν εσωκομματικές εκλογές, με τα "Λίγο" και "Καθόλου" να είναι στο 47,9%, ενώ τα "Αρκετά" και "Πολύ" συγκεντρώνουν 47,1%.








Τέλος, σχετικά με το αν η παρέμβαση Τσίπρα βοήθησε το κόμμα, η κοινή γνώμη εκτιμά πως δεν βοήθησε, με το 67,7% να λέει "Όχι"-"Μάλλον όχι", ενώ μόλις το 25% εκτιμά ότι η παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού είχε θετικό αντίκτυπο.