Καμία συγγνώμη και καμιά τιμωρία δεν θα γιατρέψει τις πληγές που άφησαν πίσω τους οι 57 επιβάτες της μοιραίας αμαξοστοιχίας που έχασαν τη ζωή τους στα Τέμπη. Ωστόσο, η μνήμη τους θα μείνει για πάντα ζωντανή και θα ματώνει καθημερινά την πληγή των συγγενών τους που έμειναν πίσω. Πόνος, θλίψη, οργή και αίσθημα αδικίας για τους συγγενείς των θυμάτων που ζητούν δικαίωση για τον χαμό των δικών τους ανθρώπων.

Ο Χρήστος Χούπας, πατέρας της Ελπίδας, που υπήρξε θύμα στην τραγωδία των Τεμπών μίλησε στο Live News.

 «Σήμερα τελέσαμε το μνημόσυνο των αδικοχαμένων 57 ανθρώπων. Η θλίψη μας είναι πάρα πολύ μεγάλη, αλλά και η οργή μας επίσης. Μας τίμησε αρκετός κόσμος και η ελληνική κοινωνία σήμερα ”βράζει”». 

Διαβάστε επίσης: Θρήνος στο μνημόσυνο για τα Τέμπη: "Το σπίτι μας έγινε δεύτερο νεκροταφείο" - Συγκλόνισε μητέρα μιλώντας για την κόρη της (Εικόνες)

Για την Εξεταστική Επιτροπή τόνισε ο κ. Χούπας: «Την παρακολουθήσαμε και τα αποτελέσματα είναι απογοητευτικά. Από τον πρόεδρο αν ξεκινήσεις μέχρι τον κ. Καραμανλή. Εγώ ξέρω ότι σε μία προηγμένη κοινωνία παραιτείσαι αμέσως. Στην ελληνική κοινωνία ό,τι και να κάνεις, σε βγάζουν πάλι ήρωα. Αλλά ο σερραϊκός λαός δεν θρηνεί κανένα θύμα, τα θύματα είναι δικά μας».

Στη συνέχεια τόνισε ο κ. Χούπας: «Οι ευθύνες ρίχνονται σε αυτούς που δεν μπορούν να μιλήσουν και στους πεθαμένους, μία τέτοια προσπάθεια συγκάλυψης γίνεται σήμερα».

Σήμερα ο κ. Χούπας περιμένει δικαίωση και να καθίσουν στο σκαμνί της Δικαιοσύνης όσοι φταίνε, όσο ψηλά και να βρίσκονται, είπε καταλήγοντας.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czgt97986c35)