Την αποκλιμάκωση του κακού κλίματος που υπήρξε στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρούν τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προκειμένου το αμέσως επόμενο διάστημα να βαδίσουν με γρήγορους ρυθμούς προς τις ευρωεκλογές.

Έτσι, ο Στέφανος Κασσελάκης και η Όλγα Γεροβασίλη είχαν μία θερμή αγκαλιά, χθες λίγο πριν ξεκινήσει η πορεία για τα Τέμπη, ενώ λίγες ώρες μετά, το βράδυ, δείπνησαν σε γνωστό εστιατόριο της Αθήνας, στο «Lost Athens - Bar Restaurant» στο Παγκράτι.

Η εξέλιξη αυτή καταγράφεται λίγες ημέρες μετά την σκληρή σύγκρουσή τους στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr, οι δυο τους συμφώνησαν να περιοδεύσουν μαζί στην Άρτα -την εκλογική περιφέρεια της κ. Γεροβασίλη- πιθανώς και αυτό το Σαββατοκύριακο, προκειμένου να εξαχθεί και στα μέλη του κόμματός τους το κλίμα ενότητας.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czh0x7c7jq0x)


ΣΥΡΙΖΑ: «Πυρετός» διεργασιών για τη νέα ηγετική ομάδα - Ονόματα

Την ίδια ώρα, ωστόσο, στην Κουμουνδούρου συνεχίζονται οι διεργασίες για την επιλογή των προσώπων που θα στελεχώσουν την νέα ηγετική ομάδα. Όλα δείχνουν ότι η Ράνια Σβίγγου έχει τις περισσότερες πιθανότητες να παραμείνει στην θέση της, καθώς αυτό επιθυμεί ο πρόεδρος του κόμματος. Ο Στέφανος Κασσελάκης έχει άλλωστε πολύ καλή σχέση μαζί της και έχει εκτιμήσει το γεγονός ότι είχε άψογη συνεργασία μαζί της από την πρώτη στιγμή της εκλογής της. Εάν πάντως αυτό το σενάριο ανατραπεί για διάφορους λόγους, πολλές πιθανότητες για την θέση του Γραμματέα έχει ο Γιάννης Μπουρνούς.

Ο πρώην βουλευτής Λέσβου βρίσκεται πολύ κοντά στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και αποτελεί ένα απο τα πρόσωπα που εμπιστεύεται ιδιαίτερα ο Στέφανος Κασσελάκης. Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτός ήταν και ο συγγραφέας της ομιλίας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο συνέδριο, όπου κατα γενική ομολογία άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.

Παρά το γεγονός ότι ο βουλευτής Λέσβου χαίρει εκτίμησης από όλα τα στελέχη του κόμματος του, -καθώς όλοι μιλούν για τον ακέραιο χαρακτήρα του και το πολιτικό αισθητήριο-, η σφοδρότητα που επιτέθηκε εναντίον του Αλέξη Τσίπρα έχει κάνει πολλούς να αναρωτιούνται πως θα περάσει μία τέτοια υποψηφιότητα στην ΚΕ. Και αυτό, γιατί κανείς δεν γνωρίζει την συγκεκριμένη στιγμή πώς έχουν διαμορφωθεί οι συσχετισμοί μέσα στο κορυφαίο όργανο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νίκος Παππάς προτείνει για γραμματέα τον Θάνο Μωραΐτη. Ο πρώην βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας βρίσκεται έτσι και αλλιώς στην στενή ομάδα του Στέφανου Κασσελάκη, καθώς και κατά την διάρκεια του συνεδρίου έπαιξε σημαντικό ρόλο στις εξελίξεις. Σύμφωνα με όσους υποστηρίζουν την υποψηφιότητα Μωραΐτη, η εκλογή του θα σηματοδοτούσε και το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ προς την Κεντροαριστερά.

Το όνομα του πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ακούγεται, ωστόσο και για την θέση του διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Δηλαδή, για την θέση που σήμερα κατέχει ο Γιώργος Τσίπρας. Θέσεις στα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να έχει και η βουλευτής Καστοριάς Ολυμπία Τελιγιορίδου αλλά και ο πρώην βουλευτής Ιωαννίνων, Θανάσης Οικονόμου.