«Όταν η ΝΔ δεν αντιλαμβάνεται την ανεπάρκεια της πολιτικής της, τότε κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ», ανέφερε ο ο γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Σπυρόπουλος, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τον Δημήτρη Τάκη και τη Χριστίνα Κοραή, και σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη σχετικά με τα μη κρατικά πανεπιστήμια.

*Διαβάστε εδώ: Αυγενάκης στα Παραπολιτικά 90,1 για αγρότες: Είμαι αισιόδοξος ότι θα αλλάξει η ΚΑΠ πριν τις ευρωεκλογές

«Η χώρα έχει αποκτήσει αξιωματική αντιπολίτευση. Εμείς προτείνουμε για τα ΑΕΙ σκανδιναβικό μοντέλο. Η θέση μας είναι να καταψηφίσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα το νομοσχέδιο, όλα τα αλλά θα συζητηθούν εντός της Κ.Ο.», σημείωσε.

«Αντίπαλος μας είναι η ΝΔ. Θέλουμε να πείσουμε ότι υπάρχει εναλλακτική πρόταση απέναντι στην κυβέρνηση», σημείωσε.

Ο Ανδρεας Σπυρόπουλος στους Δημήτρη Τάκη & Χριστίνα Κοραή                       | Parapolitika

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Ανδρέα Σπυρόπουλου στα Παραπολιτικά 90,1:

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ένας πράσινος ΣΥΡΙΖΑ:

Α.ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: Όταν η ΝΔ δεν μπορεί να έχει σοβαρά επιχειρήματα και δεν μπορεί να απαντήσει σε αυτά τα οποία λέμε εμείς για μια σειρά ζητήματα τα οποία έχουμε αναδείξει για την ακρίβεια, για την στεγαστική πολιτική, για το ιδιωτικό χρέος και δεν αντιλαμβάνεται την ανεπάρκεια της πολιτικής της τότε πηγαίνει σε τέτοιους χαρακτηρισμούς. Θα πρέπει να αντιληφθεί και αυτή όπως το αντιλαμβανόμαστε όλοι πλέον ότι η χώρα έχει αποκτήσει και θα αποκτήσει ακόμα πιο ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση μετά τις ευρωπαϊκές εκλογές και αυτή η αντιπολίτευση θα έχει τη σφραγίδα του ΠΑΣΟΚ με την σοβαρότητα, την τεκμηρίωση, τον ορθό λόγο, τα επιχειρήματα και το διάλογο που κάνουμε για κάθε μεγάλο θέμα

Αναφορικά με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια:

Α.ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: Η κυβέρνηση φέρνει ένα νομοσχέδιο και το φέρνε βιαστικά και ήδη υπάρχουν πάρα πολλές φωνές στην αγορά ότι κερδοσκοπικά πανεπιστήμια του εξωτερικού μαζί με ξένα Funds και σε συνεργασία με εγχώρια κολέγια ήδη έχουν ξεκινήσει διαδικασίες έτσι ώστε να ιδρύσουν αυτά τα πανεπιστήμια στη χώρα μας πατώντας πάνω σε έναν νόμο τον οποίο σήμερα τον γνωρίζουμε. Άρα εμείς δεν λέμε κάτι για να εκτοξεύσουμε κατηγορίες, εμείς συγκεκριμένα λέμε αυτό το οποίο συμβαίνει στην αγορά σήμερα και απαντάμε στην κυβέρνηση ότι για εμάς δεν είναι μη κρατικό μη κερδοσκοπικό ένα τέτοιο πανεπιστήμιο.

Α.ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: Εμείς προτείναμε ένα συγκεκριμένο μοντέλο σκανδιναβικό που ακουμπάει πάνω στην ενίσχυση του δημόσιου πανεπιστημίου, ακουμπάει πάνω στην συνύπαρξη με τα μη κρατικά μη κερδοσκοπικά, έχει έναν ενιαίο τρόπο αξιολόγησης, έχει έναν ενιαίο τρόπο εισαγωγής.

Ερωτηθείς αν έχουν αποφασίσει να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια και αν θα μπει κομματική πειθαρχία:

Α.ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: Η θέση μας είναι σαφή ότι δεν θα ψηφίσουμε το νομοσχέδιο του κ.Πιερρακάκη όλα τα υπόλοιπα θα συζητηθούν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα όπως γίνεται πριν από κάθε νομοσχέδιο.

ΔΗΜ: Θα μπει κομματική πειθαρχία;

Α.ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: Αυτό θα το δει η Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Ερωτηθείς ποια εκλογικά ακροατήρια θα ήθελε να προσελκύσει το ΠΑΣΟΚ:

Α.ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: Εμείς θέλουμε να πείσουμε ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας που αντιλαμβάνεται ότι η πολιτική της ΝΔ σε μια σειρά από ζητήματα όχι μόνο δεν έχει επάρκεια αλλά εξυπηρετεί τα συμφέροντα των λίγων και ισχυρών ότι υπάρχει μια εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης. Εμείς θέλουμε να πείσουμε τους πολίτες που πιστεύουν πραγματικά στη δημοκρατία και το κράτος δικαίου ότι δεν αξίζει στη χώρα μας να τίθεται στο στόχαστρο του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου. Εμείς θέλουμε να πείσουμε ότι υπάρχει πραγματικά δικαιοσύνη σε αυτή τη χώρα και μπορούν να βρουν πραγματικά το δίκιο τους και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη αυτοί οι οποίοι δεν προέβλεψαν ή έφταιξαν και οδηγηθήκαμε στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών. Ο αντίπαλός μας είναι η ΝΔ γιατί αυτά τα πέντε χρόνια δεν μπόρεσε να δημιουργήσει μια Ελλάδα η οποία να έχει ασφάλεια, η οποία να έχει ένα κοινωνικό κράτος που της αξίζει.