Νέα παρέμβαση από τον Αλέξη Τσίπρα αναμένεται να γίνει το ερχόμενο Σάββατο 2 Μαρτίου, καθώς ο τέως πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα μιλήσει στις 10:30, στο συνέδριο που διοργανώνει η «Καθημερινή», από κοινού με το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης (ΜΙΕΤ), το Φόρουμ των Δελφών και το Ελληνικό Παρατηρητήριο του London School of Economics (LSE) στην Εθνική Πινακοθήκη, με θέμα «Μεταπολίτευση: 50 χρόνια μετά».

Σημειώνεται ότι η παρέμβαση αυτή έρχεται λίγες μέρες μετά τη γραπτή ανακοίνωσή του που λειτούργησε σαν επιταχυντής εξελίξεων στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με την αμφισβήτηση του Στέφανου Κασσελάκη.

Ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται πως δεν θα μείνει στο παρασκήνιο, όπως έκανε όλους τους τελευταίους μήνες, μετά την ήττα στις εθνικές εκλογές και την αλλαγή ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ.

Στο συνέδριο θα γίνει ιστορικός απολογισμός των τελευταίων 5 δεκαετιών και θα διατυπωθούν προβληματισμοί για το μέλλον της χώρας.

*Διαβάστε εδώ: Στέφανος Κασσελάκης: Παρουσίασε το τρίτο think tank του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τη Διάνα Βουτυράκου

Ποιοι θα συμμετάσχουν

Μέχρι στιγμής, έχει επιβεβαιωθεί η συμμετοχή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του Αντώνη Σαμαρά, του Γιώργου Παπανδρέου, του Ευάγγελου Βενιζέλου, της Ντόρας Μπακογιάννη, του Γιάννη Στουρνάρα, του Σωκράτη Φάμελλου, του Ευκλείδη Τσακαλώτου και της Έφης Αχτσιόγλου.