Με τον πρωθυπουργό της Αρμενίας, Νικόλ Πασινιάν συναντήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου το μεσημέρι της Τρίτης. Οι δύο πρωθυπουργοί αναμένεται να επαναβεβαιώσουν την κοινή τους στάση όσον αφορά τον πόλεμο της Ουκρανίας, αλλά και να συζητήσουν για τη συνεργασία σε διάφορους τομείς, ανάμεσα στους οποίους και αυτοί της ενέργειας και της τεχνολογίας.

Διαβάστε ακόμα: Αναβαθμισμένος ο διεθνής ρόλος της Ελλάδας: Στην Ερυθρά Θάλασσα η φρεγάτα "Ύδρα" - Μήνυμα Μητσοτάκη από το Παρίσι για ενωμένη Ευρώπη στο θέμα της Ουκρανίας

Νωρίτερα, ο κ. Πασισινιάν συναντήθηκε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία τόνισε ότι η Ελλάδα παρκαολουθεί στενά τις εξελίξεις στον Καύκασο και αποδοκιμάζει τη χρήση βίας.

6130875

Από την πλευρά του, ο Αρμένιος πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην ιστορική σχέση Ελλάδας-Αρμενίας που, όπως είπε, υπάρχει και στον τομέα των δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων.

«Η Ελλλάδα είναι σύμμαχος και εταίρος στην Ευρωπαϊκή Ένωση και συμβάλει ενεργά στην πορεία των δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων που μας χαρακτηρίζει» πρόσθεσε ο κ. Πασινιάν.

6130886
6130887