Ο αναπληρωτής Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ, Θάνος Πλεύρης, μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή “Εκείνη και εγώ”, με τον Θανάση Φουσκίδη και τη Στέλλα Γκαντώνα, ασκώντας κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ και σχολιάζοντας την εξεταστική επιτροπή για τα Τέμπη.

Ο κ. Πλεύρης τόνισε πως η αξιωματική αντιπολίτευση δεν λειτουργεί σοβαρά, με εσωτερικές έριδες να δυναμιτίζουν κάθε ελπίδα για μια υγιή φωνή.

Μιλώντας για την εξεταστική για τα Τέμπη, ο Θάνος Πλεύρης έκανε λόγο για μια εις βάθος έρευνα με πολλούς μάρτυρες, τονίζοντας πως η εξεταστική δεν υποκαθιστά την Εισαγγελία.

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

Για το ΣΥΡΙΖΑ

Θ.ΠΛΕΥΡΗΣ: Δεν λεω ότι λυπάμαι και κλαίω και οδύρομαι είναι όμως πρόβλημα για μια χώρα να μην έχει σοβαρή αξιωματική αντιπολίτευση αλλά προσπαθεί ο ΣΥΡΙΖΑ να κάνει ότι μπορεί, ακόμα και μια ελπίδα να υπάρχει να δημιουργηθεί μια σοβαρή φωνή στην αξιωματική αντιπολίτευση να την δυναμιτίσει.

Θ.ΠΛΕΥΡΗΣ: Σε μια περίοδο με θέματα ανοιχτά, το αγροτικό, τα πανεπιστήμια που για την Αριστερά είναι ένα θέμα ιδεολογικής αντιπαράθεσης, η καθημερινότητα εκεί που θα περίμενες ότι η Αξιωματική αντιπολίτευση θα βγει να παρουσιάσει μια πρόταση και να κάνει αντιπολίτευση καταφέρνει να ασχολούμαστε με τα εσωτερικά της.

Αναφορικά με την εξεταστική επιτροπή για τα Τέμπη

Θ.ΠΛΕΥΡΗΣ: Θεωρώ ότι η εξεταστική επιτροπή έκανε μια μεγάλη εργασία, εξέτασε πάρα πολλούς μάρτυρες, πάντοτε η αντιπολίτευση θα λεει ότι δεν εξετάστηκαν όλοι, θα βγουν και τα πορίσματα και να θυμόμαστε ότι η εξεταστική επιτροπή δεν υποκαθιστά την Εισαγγελία.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι οι μετακινήσεις με τα τρένα είναι ασφαλείς

Θ.ΠΛΕΥΡΗΣ: Μετά το συμβάν ολοκληρώθηκαν όλες οι διαδικασίες οι οποίες έπρεπε να γίνουν προκειμένου να λειτουργήσει και εκείνο το σημείο, δυστυχώς λόγω του Daniel υπήρξε μια καταστροφή και σε αυτά τα συστήματα. Η ενημέρωση η οποία έχουμε ότι με βάση τα συστήματα που υπάρχουν, που δεν έχουν ολοκληρωθεί και λόγω του Daniel στο σύνολό τους, αλλά πλέον η τήρηση του κανονισμού που γίνεται και οι διαδικασίες δημιουργούν συνθήκες ασφάλειας αλλά αυτό επακριβώς στο βαθμό πόσο πιο ασφαλή είναι συγκριτικά με άλλες χώρες της ΕΕ θα σας το απαντήσει το ίδιο το υπουργείο.

O Θάνος Πλεύρης στους Θανάση Φουσκίδη & Στέλλα Γκαντώνα "Εκείνη και εγώ"     | Parapolitika