Τα όσα διαδραματίστηκαν στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ κλήθηκε να σχολιάσει ο βουλευτής του κόμματος, κος Κώστας Μπάρκας, ο οποίος μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.

«Θα επιδιώξω και αυτό που διεκδικώ είναι να βγούμε πιο ενωμένοι και να δώσουμε τη μάχη των ευρωπαϊκών εκλογών ενωμένα για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για το καλό του ΣΥΡΙΖΑ», είπε αρχικά.

*Διαβάστε εδώ: Διχασμένος προς τις Ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ - Κόπηκαν οι "γέφυρες" επικοινωνίας ανάμεσα σε Κασσελάκη - Τσίπρα

«Ήταν ένα δύσκολο συνέδριο, παρόλα αυτά θεωρώ ότι πρέπει να μας οδηγήσει σε συσπείρωση, για να πάμε όλοι μαζί να δώσουμε τη μάχη των ευρωπαϊκών εκλογών που είναι πολύ κρίσιμες και για την πορεία της Ευρώπης, αλλά και για τον ΣΥΡΙΖΑ», επισήμανε.

«Ο κ. Κασσελάκης απέκτησε τη δυνατότητα χθες από το συνέδριο να δώσει τη μάχη των ευρωπαϊκών εκλογών, να δώσει τη μάχη της ανασυγκρότησης του κόμματος, των οργάνων του, θα πάμε σε εκλογές νέων νομαρχιακών, νέων τοπικών οργανώσεων. Θεωρώ ότι πρέπει να δώσουμε τη μάχη των ευρωπαϊκών εκλογών όλοι μαζί», πρόσθεσε.


Κώστας Μπάρκας: Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο φυσικός ηγέτης του κόμματος

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι ο κ. Τσίπρας έχει χάσει την επαφή με το τι θέλει η βάση του κόμματος, απάντησε: «Ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει χάσει καθόλου την επαφή του με τον ΣΥΡΙΖΑ, άρα και με τη βάση του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο φυσικός ηγέτης του κόμματος, είναι αυτός ο οποίος μας έκανε επώνυμους όλους. Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε και μίλησε, γιατί όλοι ζητάγανε να μιλήσει ο Αλέξης Τσίπρας. Ο Αλέξης Τσίπρας δεν μίλησε μόνο για εκλογές, ο Αλέξης Τσίπρας τοποθέτησε τα προβλήματα του κόμματος και θεωρώ ότι το σώμα του συνεδρίου αποφάσισε να πει στον Στέφανο Κασσελάκη να προχωρήσει για να δώσουμε τη μάχη των ευρωεκλογών».

«Είπε ότι δεν υπάρχει ανάγκη αυτή τη στιγμή να γίνει καμία εσωκομματική μάχη. Ο Αλέξης Τσίπρας δεν κατέθεσε πρόταση συγκεκριμένη στο συνέδριο, γραπτώς είπε ότι πρέπει να γίνουν εκλογές για να τελειώσει η εσωστρέφεια, το συνέδριο αποφάσισε ότι το τέλος της εσωστρέφειας θα γίνει χωρίς να γίνουν εκλογές για να πάμε συντεταγμένα στη μάχη των ευρωεκλογών», σημείωσε.

Ερωτηθείς αν είναι ορόσημο οι ευρωεκλογές για τον ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε: «Οι ευρωεκλογές είναι ένα ορόσημο για την Ευρώπη αρχικά, είναι ορόσημο για την ύπαρξη του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό που προτεραιοποιώ είναι ότι θα πρέπει να δώσουμε τη μάχη ο ΣΥΡΙΖΑ έστω και με μια ψήφο να είναι δεύτερο κόμμα για να μπορέσουμε την επόμενη μέρα ως αξιωματική αντιπολίτευση να διεκδικήσουμε με τις προτάσεις μας κάτι καλύτερο για την κοινωνία».

«Θα πάμε συντεταγμένα στις εκλογές και μετά τις εκλογές με βάση το αποτέλεσμα που θα προκύψει θα ανοίξει η συζήτηση και στη συζήτηση αυτή δεν θα κρυφτεί κανείς. Δηλαδή εμένα θα με ρωτήσουν οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες εάν δούλεψα για τη μάχη των ευρωεκλογών καλά για να μπορέσει ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι δυνατός και εκεί θα πρέπει να τους αποδείξω ότι δούλεψα», συμπλήρωσε.

O Κώστας Μπάρκας στους Δημήτρη Τάκη & Χριστίνα Κοραή "Μπρα Ντε Φερ"  | Parapolitika