«Οποίος νομίζει ότι μπορεί να βάλει το κόμμα σε έναν εμφύλιο φοβάμαι ότι δεν το πονάει το κόμμα. 'Αλλαξε η ατζέντα του συνεδρίου του κόμματος χωρίς καν να έχει κατατεθεί επισήμως μια πρόταση στον προσυνεδριακό διάλογο ούτε στο Συνέδριο. Οι προτάσεις δεν κατατίθενται στα social media, αλλά εδώ. Κατ' εμένα δεν υπάρχει πρόταση και κακώς τσίπησε ο πρόεδρος και μπήκαμε σε μια λογική εντάσεων. Όποιος νομίζει ότι έχει πρόταση ας την κατεβάσει και ας τηρηθεί το Καταστατικό που λέει ότι για να πας σε τέτοιες εκλογές χρειάζονται κάποιες διαδικασίες. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να κάνουμε τέτοια πράγματα, χρειαζόμαστε ηρεμία και συνθετική διαδικασία», είπε ο Στέλιος Παππάς, κατά την διάρκεια ομιλίας του στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν έχουμε κανένα λόγο να πάμε σε διαδικασίες εκλογής νέου προέδρου»

Υποστήριξε ότι ο πρόεδρος «έχει την πρώτη ευθύνη να πάρει πρωτοβουλία για να λήξει αυτή η ιστορία». Κατέθεσε δε την εξής πρόταση: «Είναι προφανές ότι πρέπει να αξιοποιηθούν όλα τα στελέχη, δεν έχουμε κανένα λόγο να πάμε σε διαδικασίες εκλογής νέου προέδρου. Δεύτερον, ο πρόεδρος πρέπει άμεσα να καλέσει όλους τους συντρόφους και αυτούς που διαφωνούν να συστρατευτούμε όλοι μαζί στη νέα διαδικασία εκλογών για το ευρωκοινοβούλιο. Τρίτον, επειδή η λίστα του ευρωκοινοβουλίου έχει μία διαδικασία την οποία έχουμε υποχρέωση να αποφασίσουμε, υπάρχει όμως και μία άλλη διαδικασία εκείνη για την εκλογή υποψηφίου της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για την θέση της Κομισιόν. Η πρότασή μου είναι λοιπόν να προτείνει το συνέδριό μας στο Κόμμα της Ευρωπαΐκής Αριστεράς υποψήφιος της Αριστεράς για την θέση της Κομισιόν να είναι ο σύντροφος Τσίπρας».
   
Είπε ότι υπάρχει η δυνατότητα και για άλλες συνθετικές προτάσεις ώστε να πορευτούμε σε μια αξιοπρεπή προοπτική για τις ευρωεκλογές. «Καμία δυνατότητα δεν έχουμε να ξαναχώσουμε το κόμμα σε εμφύλιο και θα είμαστε όλοι υπεύθυνοι. Ο σύντροφος Κασσελάκης χρειάζεται όσο μπορεί πιο γρήγορα να πάρει πρωτοβουλία για να λήξει αυτό το θέμα», είπε.