Στο Κατάρ και συγκεκριμένα στη Ντόχα μεταβαίνει τις επόμενες ώρες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου αύριο θα έχει συνάντηση με τον εμίρη Ταμίμ μπιν Χαμάντ αλ Θάνι. Στο ταξίδι-έκπληξη του πρωθυπουργού, το οποίο ανακοινώθηκε μόλις χθες από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, θα τεθούν περιφερειακά ζητήματα και θέματα ασφαλείας αλλά και η εύθραυστη κατάσταση στην Ερυθρά Θάλασσα, εν μέσω των συνεχιζόμενων επιθέσεων των Χούθι σε εμπορικά πλοία.

Πρόκειται για τη συνέχεια του μπαράζ διεθνών επαφών που διενεργεί ο πρωθυπουργός, με στόχο την προβολή της χώρας ως ελκυστικού επενδυτικού προορισμού και ταυτοχρόνως ως πυλώνα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Σημειώνεται πως ο πρωθυπουργός μεταβαίνει στη χώρα του Κόλπου αμέσως μετά τη διήμερη επίσκεψη στην Ινδία, που εκ των πραγμάτων αποτέλεσε ταξίδι ύψιστης οικονομικής και γεωπολιτικής σημασίας, καθώς η Ελλάδα φιλοδοξεί να αποτελέσει πύλη του γίγαντα της Ανατολής στην Ευρώπη. 

Τομείς συνεργασίας με Κατάρ

Κατά τη συνάντησή του με τον εμίρη του Κατάρ είχε εκφραστεί άλλωστε η κοινή βούληση για εμβάθυνση της συνεργασίας στον τομέα της ενέργειας, καθώς και στους τομείς του τουρισμού, των υποδομών, της γεωργίας, του πολιτισμού, του αθλητισμού και των επιστημών.

Το αμέσως επόμενο ταξίδι του πρωθυπουργού στο εξωτερικό θα πραγματοποιηθεί στο Βουκουρέστι, που φιλοξενεί φέτος το συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (6-7 Μαρτίου).