Τον έντονο εκνευρισμό τους εκφράζουν τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη στάση του Διονύση Τεμπονέρα.

Θεωρούν ότι το στέλεχος της Πολ. Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να οικειοποιηθεί τη χθεσινή συνεδρίαση, στην οποία 17 από τα 21 μέλη της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκαν απέναντι στον πρόεδρο του κόμματος, Στέφανο Κασσελάκη, προκειμένου να του εξηγήσουν ότι το κόμμα τους δεν είναι ένα αρχηγικό κόμμα, αλλά συλλογικό, με όργανα και δομές.

Όπως λένε μάλιστα, όταν ο κ. Κασσελάκης μιλώντας στην εισήγησή του ανέφερε ότι αμφισβητείται από τα στελέχη του κόμματος, ο Διονύσης Τεμπονέρας τον ρώτησε: «Ποιος, πρόεδρε, σε αμφιβητεί;». «Εσύ», φέρεται να του απάντησε ο Κασσελάκης. «Εγώ, πρόεδρε, όχι, δεν σε αμφισβητώ», ανέφερε ο Τεμπονέρας. 

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι οι κινήσεις του γνωστού εργατολόγου έχουν ως μόνο σκοπό την ανάδειξή του ως αντίπαλο δέος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ κάτι τέτοιο δεν απορρέει από τις τοποθετήσεις των στελεχών της Πολιτικής Γραμματείας. Επισημαίνουν, δε, ότι αν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε πράξη αυτό που του ζήτησε ο Τεμπονέρας, δηλαδή να πάνε σε εκλογές από τη βάση, «τότε ο Κασσελάκης θα επανεπιβεβαίωνε την εκλογή του με ένα μεγάλο ποσοστό, ενώ ο Διονύσης Τεμπονέρας το πολύ να έπαιρνε 1%-2%».