H Γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρα Τζάκρη, μετά το μήνυμα της Πολιτικής Γραμματείας προς τον Στέφανο Κασσελάκη, ότι «λευκή επιταγή δεν δίνεται σε κανέναν και κρίνονται όλοι», τόνισε στα μέλη πως «αν πείτε ότι αμφισβητείτε τον Κασσελάκη, θα γελούν μαζί σας», μιλώντας κατά τη διάρκεια της κρίσιμης συνεδρίασης που ήταν «μαραθώνια».

Η Θεοδώρα Τζάκρη υπογράμμισε απευθυνόμενη στα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας ότι: «οι προτάσεις να πάμε σε Κεντρική Επιτροπή θέτοντας θέμα αναβολής του Συνέδριου ή μομφής δεν μπορούν να σταθούν πουθενά. Θα πρέπει να καταλάβετε ότι αν πείτε σε μία Κεντρική Επιτροπή 300 ατόμων ή σε ένα συνέδριο 3.500 ανθρώπων ότι αμφισβητείτε τον Πρόεδρο επειδή έθεσε ερώτημα για την Κεντροαριστερά, θα γελούν μαζί σας. Πολλώ δε μάλλον αν προσφύγετε στα μέλη για το ερώτημα αυτό».

Επιπλέον, στη συζήτηση για την Κεντροαριστερά, αυτό που τόνισε η Θεοδώρα Τζάκρη είναι πως όσοι βάζουν διαδικαστικές ενστάσεις, δεν πρέπει να ξεχνούν ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο ισχυρό από μία ιδέα που έχει ωριμάσει και είναι έτοιμη να πραγματοποιηθεί.