Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Κόκκαλης, μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Στον αέρα» με τη δημοσιογράφο Νίκη Λυμπεράκη, με αφορμή την άρνηση κατάθεσης του κ. Αγοραστού στην Εξεταστική Επιτροπή για τα Τέμπη.

«Ο κ. Αγοραστός άσκησε το δικαίωμα της σιωπής, δεν θέλησε να απαντήσει σε καμία ερώτηση για έναν και μοναδικό συγκεκριμένο θέμα που εμπλέκεται για το μπάζωμα, την αλλοίωση των ιχνών του τραγικού δυστυχήματος. Διερευνούμε κι εμείς και η Δικαιοσύνη με ποιανού εντολή έγινε η εκσκαφή και το μπάζωμα όλης της περιοχής με αποτέλεσμα να χαθούν κρίσιμα αποδεικτικά στοιχεία αλλά και να μην βρεθούν και οστά νεκρών», ανέφερε αρχικά.

«Όποιος δεν έχει να φοβηθεί κάτι και όποιος θέλει να ψάξει την αλήθεια, καλεί όλους τους ουσιώδεις μάρτυρες. Εμείς προτείναμε αυτούς που κάλεσε πρώτους ο Εφέτης ανακριτής», επισήμανε.


«Θα υπερψηφίσω το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο»

Αναφορικά με την σημερινή ψηφοφορία για την ισότητα στον γάμο, ο κ. Κόκκαλης είπε: «Είχα επιφυλάξεις όσον αφορά την παρένθετη μητρότητα, αλλά το νομοσχέδιο δεν περιλαμβάνει κάτι τέτοιο, αφορά δικαιώματα έστω και λίγων ανθρώπων κι εγώ έτσι το βλέπω και θα υπερψηφίσω».

Ερωτηθείς πώς ακούει την «προειδοποίηση» από τον κ. Κασσελάκη ότι θα υπάρξουν μέτρα για αποφασίσουν να διαφοροποιηθούν, απάντησε: «Δεν είπε προειδοποίηση. Το είπε από την αρχή ότι δεν είναι ο πλέον ενδεδειγμένος τρόπος η κομματική πειθαρχία αλλά νομίζω ότι δεν θα υπάρχει πρόβλημα στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».

Στη συνέχεια, στην ερώτηση αν θα υπάρξει θέμα ηγεσίας στην περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πάει καλά στις ευρωεκλογές, απάντησε: «Θα υπάρχει για όλους μας. Όλοι μας θα κριθούμε στις ευρωεκλογές και οι βουλευτές και τα στελέχη αλλά και ο αρχηγός. Δεν θέλω να πω ότι θα υπάρχει θέμα ηγεσίας είναι πρόωρο».


Ο Βασίλης Κόκκαλης στην Νίκη Λυμπεράκη  "Στον αέρα"  15-02-2024            | Parapolitika