Μόλις 10 ημέρες πριν από το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και ενώ ο Στέφανος Κασσελάκης γυρνάει την Ελλάδα στο πλαίσιο των αναπτυξιακών συνεδρίων που διοργανώνει το κόμμα του, ο Διονύσης Τεμπονέρας εμφανίζεται με συνέντευξή του να θέτει υποψηφιότητα για την επόμενη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ.


Διονύσης Τεμπονέρας: «Υποψηφιότητα» για την επόμενη μέρα των ευρωεκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ

Σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής», ο κ. Τεμπονέρας αποφεύγει μεν να προσδιορίσει ένα ποσοστό που πρέπει να πετύχει ο ΣΥΡΙΖΑ στις κάλπες της 9ης Ιουνίου, αλλά ξεκαθαρίζει ότι το κόμμα πρέπει να είναι «τουλάχιστον δεύτερο, ώστε να μπορεί να διεκδικήσει με καλύτερους όρους την επάνοδο στη διακυβέρνηση του τόπου». Επίσης απορρίπτει κάθε ένσταση για την πρωτοβουλία του να διοργανωθεί η επίμαχη εκδήλωση με την Έφη Αχτσιόγλου και τον Μανώλη Χριστοδουλάκη, και στέλνει και νέο μήνυμα στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ «Χρειαζόμαστε τεκμηριωμένο, κατανοητό λόγο, αξιοπιστία και σαφείς θέσεις απέναντι στα προβλήματα του ελληνικού λαού», ανέφερε αφήνοντας με αυτό τον τρόπο να εννοηθεί ότι μέχρι σήμερα δεν υπάρχει σωστή αντιπολιτευτική τακτική.

Με τη στάση του ο Διονύσης Τεμπονέρας δείχνει να επιμένει στην αυτόνομη παρουσία του, θέτοντας έτσι «υποψηφιότητα» για την επόμενη μέρα των ευρωεκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ, στην περίπτωση που το αποτέλεσμα δεν είναι ικανοποιητικό.


Και ο Σπίρτζης

Την ίδια στιγμή ο Χρήστος Σπίρτζης εμφανίζεται να επιμένει στην προσέγγιση ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ τονίζοντας ότι, εάν την επομένη των ευρωεκλογών τα αποτελέσματα δεν δικαιώσουν τα δύο κόμματα, τότε θα μπει θέμα ηγεσίας και για τον Στέφανο Κασσελάκη και για τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Οι τοποθετήσεις των δύο στελεχών δείχνουν το κλίμα που υπάρχει στο εσωτερικό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την επόμενη μέρα των ευρωεκλογών, κλίμα στο οποίο κυριαρχεί η αγωνία της επιβίωσης, με δεδομένο ότι οι δημοσκοπήσεις συνεχίζουν να δείχνουν τον ΣΥΡΙΖΑ τρίτο και πολύ μακριά από τον στόχο που είχε βάλει ο Στέφανος Κασσελάκης.

Εν τω μεταξύ ο Νίκος Παππάς σε παρέμβαση ζήτησε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για τη συνεργασία με το Πράττω του Νίκου Κοτζιά και με τους Οικολόγους Πράσινους. «Υπάρχουν δυνάμεις με τις οποίες γειτονεύουμε. Δυνάμεις του πατριωτικού χώρου, όπως η κίνηση Πράττω, δυνάμεις του οικολογικού χώρου, όπως οι Οικολόγοι Πράσινοι. Θα πρέπει να πάρουμε πολύ γρήγορα πρωτοβουλίες, ως μεγάλη δύναμη, για να συγκροτηθούν τα ευρύτερα δυνατά μέτωπα στην πορεία προς τις ευρωπαϊκές εκλογές» σημείωσε ο κ. Παππάς μιλώντας Στο Κόκκινο.

Γυρνάει την Ελλάδα ο Κασσελάκης 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ το Σαββατοκύριακο βρέθηκε στη Θεσσαλία για το αναπτυξιακό συνέδριο που έγινε στη Λάρισα και περιόδευσε σε περιοχές όπου έχουν στηθεί μπλόκα. Στην ομιλία στην Λάρισα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε δύο μεγάλες τομές για τους αγρότες, ενώ παρουσιάστηκε σίγουρος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να ξανακυβερνήσει: «Γι’ αυτό θέλουμε μαζί σας να διαμορφώσουμε ένα νέο κυβερνητικό πρόγραμμα. Είναι δυστυχία και για τη Θεσσαλία, που κυβερνά τη χώρα μας η ΝΔ και που διοικούσε μέχρι πρόσφατα ο εκλεκτός της περιφερειάρχης».

Αναφερόμενος στις δύο τομές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τους αγρότες, πρότεινε τη δημιουργία ενός εθνικού προγράμματος αναδιανομής γης και την ίδρυση ελληνικής τράπεζας αγροτικών πιστώσεων. «Οι αγρότες προσπαθούν να επιβιώσουν, οι καταναλωτές προσπαθούν να επιβιώσουν από την ακρίβεια. Τα ολιγοπώλια κερδίζουν. Είναι μερικούς μήνες μακριά από το να χάσουν όλο το βιος τους, τη γη που έχουν. Δεν έχουν χρήματα για να πάρουν τα καινούργια εφόδια που χρειάζονται. Πρέπει να υπάρξει μια ρύθμιση για τις οφειλές τους. Πρέπει να συνεχίσουν να καλλιεργούν», ανέφερε ο κ. Κασσελάκης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισκέφθηκε και τα Τέμπη, στο σημείο που πριν από περίπου έναν χρόνο είχε γίνει το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα.