Η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Εύα Καϊλή, δεν θα είναι υποψήφια στις ευρωεκλογές του Ιουνίου, όπως δήλωσε ένας εκ των δικηγόρων της.
«Δυστυχώς δεν θα είναι υποψήφια», δήλωσε ο δικηγόρος της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος στον ΑΝΤ1, προσθέτοντας ότι η Καϊλή δεν έχει ακόμη αποφασίσει αν θα παραμείνει στις Βρυξέλλες ή θα επιστρέψει στην Ελλάδα μετά τη λήξη της θητείας της φέτος.

Η Καϊλή, την άρση της ασυλίας της οποίας αποφάσισε προ ημερών το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για υπόθεση που αφορά στη διαχείριση των αποζημιώσεων για τους κοινοβουλευτικούς βοηθούς, περιλαμβάνεται μεταξύ των βασικών υπόπτων στο σκάνδαλο Qatargate, εξακολουθεί να αντιμετωπίζει προκαταρκτικές κατηγορίες για διαφθορά, ξέπλυμα χρήματος και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Η ευρωβουλευτής απειλείται με φυλάκιση αν συνεχίσει να μιλά στα ΜΜΕ για την υπόθεση.


Τι είπε ο δικηγόρος της για την απόφαση της Εύας Καϊλή

«Η Εύα Καϊλή είναι πολιτικός. Επί ενάμιση χρόνο βομβαρδίζεται από συκοφαντικές ειδήσεις», είπε ο κ. Δημητρακόπουλος, σχολιάζοντας την απόφαση.

«Είναι αυτονόητο ότι θα υπερασπιστεί τον εαυτό της — ποια χώρα θα μπορούσε να απαγορεύσει αυτό το δικαίωμα; Στις Βρυξέλλες, στην καρδιά της Ευρώπης, λένε ότι αν υπερασπιστείς τον εαυτό σου δημόσια, θα σε βάλουμε φυλακή».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz0f82xjqab5)