Για άλλες τρεις ημέρες, μέχρι την Παρασκευή, παρατείνεται η αγωνία της προφυλακισμένης και εμπλεκόμενης στο σκάνδαλο Qatar Gate, Εύας Καϊλή, καθώς τότε θα ληφθεί η απόφαση της βελγικής δικαιοσύνης επί της εφέσεως που έχει ασκήσει διεκδικώντας και εκείνη την αποφυλάκισή της υπό όρους.

Στις 3 Μαρτίου η απόφαση

Επί μιάμιση ώρα η Εύα Καϊλή προσπάθησε ξανά να πείσει τους δικαστές για να κερδίσει την ελευθερία της. Η αγωνία της ωστόσο παρατείνεται για τρία ακόμη 24ωρα, έως την Παρασκευή 3 Μαρτίου, που θα ανακοινωθεί η απόφαση των βελγικών Αρχών.

 «Το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ό,τι είπαμε, τα νομικά και πραγματολογικά επιχειρήματα», σημείωσε ο συνήγορός της Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

 Πρόκειται για την πρώτη έφεση που κατέθεσε η Ελληνίδα ευρωβουλευτής που παραμένει στις φυλακές του Χάρεν από τις 9 Δεκεμβρίου για την εμπλοκή της στο σκάνδαλο διαφθοράς Qatar Gate που συγκλόνισε το Ευρωκοινοβούλιο. Για λόγους υγείας, τον δικηγόρο της εκπροσώπησε σήμερα στο δικαστήριο ο βοηθός του.

 «Περιμέναμε πολύ καιρό και ακούσαμε τι έχει να πει το δικαστήριο, το οποίο θα λάβει την τελική απόφαση στις 3 Μαρτίου. Για τα υπόλοιπα ουδέν σχόλιο».

 Η Εύα Καϊλή υποστηρίζει ότι είναι αθώα και διεκδικεί την απελευθέρωσή της με περιορισμούς, όπως έγινε την περασμένη εβδομάδα με τον σύντροφό της Φραντσέσκο Τζιόρτζι.

 «Η διαδικασία ήταν πολύωρη, ο πρόεδρος και οι δύο γυναίκες εφέτες μάς άκουσαν με προσοχή και ο πρόεδρος έκανε το σχόλιο ‘ότι το δικαστήριο είναι σαν ένα αυτοκίνητο, που μπροστά του έχει πολλούς δρόμους και θα προσπαθήσει να επιλέξει την καλύτερη διαδρομή’, Όπως φαντάζεστε ελπίζουμε να επιλέξει τη διαδρομή που θα λέει για την Εύα Καϊλή, ελεύθερη», είπε ο κ. Δημητρακόπουλος.

 «Καίνε» την Καϊλή οι συνομιλίες μέσα από τη φυλακή

Την ίδια ώρα, επιβαρυντικές φαίνεται να είναι για την Εύα Καϊλή οι συνομιλίες που είχε με την αδερφή της, Μανταλένα, μέσα από τη φυλακή, καθώς της δίνει οδηγίες για να εντοπίσει «δίπλα από τον καθρέφτη» μια συσκευή κινητού και μερικά USB τα οποία θεωρεί «σημαντικά».

 Οι δικαστικές αρχές του Βελγίου θα ανακοινώσουν την Παρασκευή την απόφασή τους και για το αίτημα αποφυλάκισης του ευρωβουλευτή Μαρκ Ταραμπέλα που βρίσκεται και αυτός προφυλακισμένος για την εμπλοκή του στο σκάνδαλο.

 Εάν η απόφαση του εφετείου είναι αρνητική, η Καϊλή θα παραμείνει προφυλακιστέα για δύο μήνες μέχρι να μπορεί εκ νέου να διεκδικήσει την ελευθερία της.