«Δεν μας καταδίκασε η Ευρώπη, είναι ένα ψήφισμα κομμάτων του Ευρωκοινοβουλίου» αυτό όσον αφορά το κράτος δικαίου και την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υφυπουργός Επικρατείας, Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας στα  Παραπολιτικά 90,1 fm στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή. «Η Ελλάδα πλέον πρωταγωνιστεί με τις ενέργειες του Κυριάκου Μητσοτάκη, δεν είναι το μαύρο πρόβατο της Ευρώπης», πρόσθεσε και αναφέρθηκε και στο ζήτημα της πλήρους κατάργησης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο για τους αγρότες, λέγοντας πως κάτι τέτοιο δεν είναι στην ατζέντα μας.

Ειδικότερα, ο Παύλος Μαρινάκης, μεταξύ άλλων, επισήμανε:

Για το αίτημα των αγροτών για κατάργηση του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο

Π.ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Εμείς θέλουμε κάθε φορά που καταργείται ή μειώνεται ένας φόρος αυτό να είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει σε αντίστοιχη ελάφρυνση των πολιτών, των επαγγελματιών κ.ο.κ. Εν προκειμένω επίκειται, όπως προανήγγειλε ο πρωθυπουργός στη Βουλή, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά επιστροφή στον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης του πετρελαίου, γιατί αυτό θεωρούμε ότι είναι κάτι που δημοσιονομικά μπορεί να σηκώσει η χώρα μας, είναι 82 εκατομμύρια ευρώ το δημοσιονικό κόστος και θα φτάσει στη τσέπη των αγροτών και θα έχει θετική επίδραση.

«Οι αγρότες όμως ζητούν τελείως την κατάργηση, υπάρχει πιθανότητα να συζητήσετε την κατάργηση ή αυτό είναι εκτός συζήτησης;», ερωτήθηκε ο Παύλος Μαρινάκης, απαντώντας πως «απ’ όσο γνωρίζω, δεν είναι στην ατζέντα ή στο προεκλογικό πρόγραμμα της κυβέρνησης για καθαρά δημοσιονομικούς λόγους ένα τέτοιο θέμα περί κατάργησης του συγκεκριμένου φόρου, οπότε δεν μπορώ να σας πω κάτι το οποίο δεν είναι στις προθέσεις μας».

Ερωτηθείς αν θα πρέπει να περιμένουν κάποια έκπληξη οι αγρότες

Π.ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Τα δημοσιονομικά δεδομένα είναι αυτά, δεν υπάρχουν περιθώρια, από εκεί και πέρα θα προσπαθήσουμε στο πλαίσιο αυτών των δεδομένων να ακούσουμε τα αιτήματά τους, να δούμε τι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε και σε πολλά άλλα ζητήματα που δεν είναι άμεσα δημοσιονομικά, με έμφαση κυρίως στους ανθρώπους οι οποίοι βρίσκονται στις περιοχές που επλήγησαν από τον Daniel.

Ερωτηθείς πού βάζει τον πήχη η Ν.Δ. για τις ευρωεκλογές

Π.ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Δεν θέλω να μπω σε μια λογική αριθμών, η αλήθεια είναι ότι παραδοσιακά οι ευρωεκλογές έχουν μια πιο χαλαρή ψήφο, εμείς θέλουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, θέλουμε μια επαναβεβαίωση της εμπιστοσύνης.

Για το χθεσινό ψήφισμα της Ευρώπης για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα

Π.ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Ήταν ένα ψήφισμα κομμάτων του Ευρωκοινοβουλίου, δεν μας καταδίκασε η Ευρώπη. Η Ευρώπη κάθε χρόνο βγάζει μια έκθεση για το κράτος δικαίου, την εκδίδει για όλα τα κράτη, η τελευταία εκδόθηκε τον περασμένο Ιούλιο και αναγνώρισε πολύ σημαντική πρόοδο στην χώρα μας. Η Ελλάδα από μαύρο πρόβατο της Ευρώπης φαίνεται ότι με τις ενέργειες του Κυρ. Μητσοτάκη πρωταγωνιστεί, όλο αυτό ενοχλεί τους πολιτικούς αντιπάλους οι οποίοι παίζουν ένα πολιτικό παιχνίδι με πολλά επεισόδια. Αυτό ήταν ένα επεισόδιο ακόμα κατά του Ευρωπαϊκού Λαϊκού κόμματος, της Ν.Δ. και προσωπικά του πρωθυπουργού. Είδαμε πολλές φορές συκοφαντίες για τη χώρα, τη νεκρή Μαρία στον Έβρο, την προσπάθεια να μπλοκαριστεί η χρηματοδότηση για τον φράχτη στον Έβρο και όλα τα υπόλοιπα από την Ευρώπη. Το πιο λυπηρό και το πιο ανησυχητικό είναι ότι υπερψήφισαν αυτό το ψήφισμα και Έλληνες ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ που στο άρθρο 22 του ψηφίσματος αυτού προβλέπεται το μπλοκάρισμα και ο περιορισμός της χρηματοδότησης της χώρας με βάση τα όσα συκοφαντικά αναφέρει το ψήφισμα. Να μην υπάρχει ανησυχία για τους Έλληνες πολίτες αλλά πρέπει να γνωρίζουν ότι μεταξύ των ευρωβουλευτών που εξέλεξαν είναι και κάποιοι οι οποίοι έβαλαν πάνω από τη χώρα μας και τα συμφέροντά της τα μικροκομματικά δικά τους πολιτικά συμφέροντα.

Ερωτηθείς αν κινδυνεύουμε να χάσουμε ευρωπαϊκά κονδύλια μετά το ψήφισμα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κανένας τέτοιος κίνδυνος γιατί δεν είναι μια απόφαση της Ευρώπης, είναι ένα ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου, αλλά έχει την αξία του ότι Έλληνες ευρωβουλευτές συκοφαντούν την Ελλάδα και υπερψηφίζουν ένα ψήφισμα που ζητάει το ελληνικό κράτος να έχει λιγότερη χρηματοδότηση από την Ευρώπη.

Ο Παύλος Μαρινάκης  στους  Δημήτρη Τάκη & Χριστίνα Κοραή                        |Parapolitika