Πολύ μεγαλύτερες αναταράξεις προκαλεί στο ΠΑΣΟΚ η συμμετοχή του Μανώλη Χριστοδουλάκη στην εκδήλωση για την Κεντροαριστερά σε σύγκριση με αυτές που προκλήθηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ από την αντίστοιχη πρωτοβουλία του Διονύση Τεμπονέρα. Και αυτό όχι τυχαία, καθώς ο κ. Χριστοδουλάκης θεωρείται από πολλούς στη Χαριλάου Τρικούπη ότι εποφθαλμιά τη θέση του Νίκου Ανδρουλάκη σε ενδεχόμενο κακής παρουσίας του ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές. Ίσως για αυτό ο κ. Ανδρουλάκης εμφανίζεται πολύ ενοχλημένος από την πρεμούρα του βουλευτή του να συμμετάσχει σε μια συζήτηση που γίνεται ουσιαστικά σε επίπεδο στελεχών και όχι κοινωνικής βάσης και με ορίζοντα την επόμενη μέρα της Κεντροαριστεράς. Ένα ένα τα κορυφαία στελέχη του Κινήματος βγήκαν μπροστά και εξέφρασαν την πλήρη αντίθεσή τους για την εκδήλωση αλλά κυρίως για τον λόγο που αυτή γίνεται.

Ανδρέας Σπυρόπουλος: "Δεν βοηθά στην προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ να είναι δεύτερη δύναμη"

Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Σπυρόπουλος, υπογράμμισε ότι «δεν βοηθά στην προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ να είναι δεύτερη δύναμη», τονίζοντας παράλληλα ότι δεν υπήρχε ενημέρωση του κόμματος για τη συγκεκριμένη εκδήλωση ούτε συζήτηση με κάποιον στο κόμμα. «Προφανώς αυτό είναι προβληματικό, διότι αυτή τη στιγμή έχουμε μπροστά μας τις ευρωεκλογές», υπογράμμισε ο κ. Σπυρόπουλος, εκφράζοντας τη γενική δυσαρέσκεια της Χαριλάου Τρικούπη και πρόσθεσε: «Ο στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι να μπορέσουμε να είμαστε σε δεύτερη θέση και να αυξήσουμε σημαντικά τα ποσοστά μας ώστε η χώρα να αποκτήσει σοβαρή αξιωματική αντιπολίτευση απέναντι στη Νέα Δημοκρατία».

"Καθαρή γραμμή"

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και ιστορικό στέλεχος του Κινήματος Πάρις Κουκουλόπουλος εξέφρασε την άποψη ότι «σε αυτές τις εκδηλώσεις δεν πας να δεις ή να ακούσεις, πας να πεις. Εμείς λοιπόν έχουμε καθαρή γραμμή για το θέμα της επόμενης ημέρας στην Κεντροαριστερά και εγώ θα την περιμένω με ενδιαφέρον. Θα περιμένω να ακούσω τι θα πει η κυρία Αχτσιόγλου και ο κύριος Τεμπονέρας», προσθέτοντας ότι ο κ. Χριστοδουλάκης γνωρίζει ποιες είναι οι θέσεις του ΠΑΣΟΚ. Υπογράμμισε επίσης ότι το κόμμα έχει ξεκαθαρισμένες θέσεις για τη συνεργασία στον χώρο της Κεντροαριστεράς.

Εξάλλου, όπως έχει επανειλημμένα δηλώσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, οποιαδήποτε συζήτηση για πιθανή συνεργασία των δύο πολιτικών χώρων θα γίνει μετά τις ευρωεκλογές σε επίπεδο βάσης και δεν αφορά σε καμία περίπτωση συνεργασίες στην κορυφή. Η απάντηση του κ. Χριστοδουλάκη στην κριτική που δέχεται από το κόμμα του για την επιλογή του ήταν μάλλον τυπική στα λόγια, καθώς σημείωσε ότι «σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι ταυτιζόμαστε στην αντίληψή μας για τη στρατηγική του χώρου και, όσον αφορά εμένα, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να σημαίνει οποιαδήποτε άλλη συνεννόηση». Επί της ουσίας, όμως, αδιαφορεί για τη δυσφορία που προκάλεσε στην ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ και επιμένει ότι θα συμμετέχει σε μια προσπάθεια για τη «συγκρότηση εναλλακτικής αντιπρότασης στον ελληνικό λαό».

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή