«Τον συγκεκριμένο σκοπό εμείς όχι μόνο τον καταψηφίζουμε, αλλά θα εξηγήσουμε και στον κόσμο γιατί δεν είναι αυτό το οποίο ευαγγελίζεται η κυβέρνηση», απάντησε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παυσανίας Παπαγεωργίου, στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Εκείνη κι εγώ», με τους δημοσιογράφους Θανάση Φουσκίδη και Στέλλα Γκαντώνα, ερωτηθείς αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια.

Διαβάστε ακόμα: Κοντογεώργης: Αυστηρές οι προϋποθέσεις εισαγωγής στα μη κρατικά πανεπιστήμια

Επίσης, για τις φοιτητικές καταλήψεις σημείωσε: «Κανένα λουκέτο δεν είναι αυτοσκοπός και κανένα λουκέτο δεν μπορεί από μόνο του να δώσει λύση, απλώς διαχωρίζει το πρόβλημα και αυτό το οποίο υπάρχει μέσα και δεν λύνεται από την υπόλοιπη κοινωνία για να φέρει επάνω του το φως της συζήτησης».

Ο Παυσανίας Παπαγεωργίου στους Θανάση Φουσκίδη & Στέλλα Γκαντώνα "Εκείνη και εγώ" 8-02-2024

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Παυσανία Παπαγεωργίου στα Παραπολιτικά 90,1:

Ερωτηθείς αν ήταν ενήμερος ο κ. Κασσελάκης για την παρουσία του κ. Τεμπονέρα στην εκδήλωση «Απέναντι στον Κυρ. Μητσοτάκη»:

Π.ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ: Νομίζω ότι δεν ήταν ενήμερος ο πρόεδρος, μέχρι στιγμής δεν έχω καταλάβει από ποιον έχει διοργανωθεί, φαίνεται ότι είναι με την αιγίδα της Εφημερίδας των Συντακτών. Από εκεί και πέρα το ποιος συμμετέχει και με ποιο σκοπό είναι κάτι το οποίο θα μπορέσει να κρίνει κάποιος μετά την εκδήλωση.

Ερωτηθείς αν θα στηρίξουν τις αγροτικές κινητοποιήσεις στην περίπτωση αποκλεισμών των δρόμων:

Π.ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ: Οι κινητοποιήσεις των αγροτών δεν έγιναν πριν από έναν μήνα ούτε είναι κάτι το οποίο έρχεται κατευθείαν σε αυτό το στάδιο και οι αγρότες βάζουν κάποια στάδια και κάποιες διαδικασίες προσπαθώντας να αποφύγουν να φτάσουν στο τελικό, το οποίο θα δημιουργήσει και μια παράλυση σε άλλους τομείς της οικονομίας, αλλά δεν πρόκειται να λυθεί ένα πρόβλημα όταν η συζήτηση γίνεται κατόπιν εορτής. Έχουν πει οι αγρότες ήδη από πέρυσι ότι βρίσκονται μπροστά σε μια κατάσταση που αν συνεχιστεί έτσι δεν θα μπορεί να επιλυθεί, γιατί λοιπόν να φτάνει κανείς στην τελευταία στιγμή και να παρακαλάει να μην κλείσουν οι δρόμοι πριν λυθεί το πρόβλημα.

Για τις φοιτητικές καταλήψεις:

Π.ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ: Κανένα λουκέτο δεν είναι αυτοσκοπός και κανένα λουκέτο δεν μπορεί από μόνο του να δώσει λύση, απλώς διαχωρίζει το πρόβλημα και αυτό το οποίο υπάρχει μέσα και δεν λύνεται από την υπόλοιπη κοινωνία για να φέρει επάνω του το φως της συζήτησης.

Ερωτηθείς αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια:

Π.ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ: Έχουμε αποφασίσει ότι συγκεκριμένες προσεγγίσεις και σκοποί και στόχοι οι οποίοι παρουσιάστηκαν από τον κ. Πιερρακάκη είναι ακριβώς αυτό το οποίο φοβόμασταν ότι θα προσεγγιστεί με έναν τρόπο ιδιαίτερο που δεν θα αποσκοπεί και δεν θα εξασφαλίζει όχι απλά το δημόσιο πανεπιστήμιο αλλά το δικαίωμα του κάθε Έλληνα πολίτη με όποια οικονομική κατάσταση και με όποιες κοινωνικές δυνατότητες να συμμετέχει και να τύχει τριτοβάθμιας πανεπιστημιακής. Τον συγκεκριμένο σκοπό εμείς όχι μόνο τον καταψηφίζουμε αλλά θα εξηγήσουμε και στον κόσμο γιατί δεν είναι αυτό το οποίο ευαγγελίζεται η κυβέρνηση.