Πέρα από τα ιδεολογικά και πολιτικά θέματα που έχουν να αντιμετωπίσουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στο συνέδριο που θα γίνει από τις 23 έως τις 25 Φεβρουαρίου έχουν να διαχειριστούν και τις προσωπικές φιλοδοξίες του Διονύση Τεμπονέρα, αλλά και την στάση του Παύλου Πολάκη, ο οποίος σε καθημερινή βάση εμφανίζεται να βάζει την δική του ατζέντα.


ΣΥΡΙΖΑ: Εκνευρισμός για τη στάση Τεμπονέρα 

Όσο και να φαίνεται παράδοξο, ωστόσο, το πρόσωπο με το οποίο θα ασχοληθούν περισσότερο στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτό το γνωστού εργατολόγου, ο οποίος, όπως λένε τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «παίζει βρώμικα και ύπουλα» με σκοπό μόνο να δημιουργεί προβλήματα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Εντάσσουν, μάλιστα, το ραντεβού του με τον Αλέξη Τσίπρα σε ένα γενικότερο σχεδιασμό που στόχο είχε να περάσει στην κοινή γνώμη ότι η εκδήλωση που θα γίνει στις 13 Φεβρουαρίου και στην οποία θα συμμετέχει και η Εφη Αχτσιόγλου γίνεται με τις ευλογίες του Αλέξη Τσίπρα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναγκάστηκε μέσω διαρροών να διευκρινήσει ότι «δέχθηκε στο γραφείο του τον Διονύση Τεμπονέρα κατόπιν αιτήματος του τελευταίου, στο πλαίσιο των αιτημάτων που δέχεται καθημερινά και στα οποία ανταποκρίνεται, για συναντήσεις με βουλευτές και στελέχη του Κόμματος».

Ο Αλεξης Τσίπρας δε θα παραστεί σε καμία άλλη εκδήλωση τις επόμενες ημέρες πέραν του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στα τέλη Φλεβάρη.

Η στάση του Διονύση Τεμπονέρα πέρα από τον εκνευρισμό που έχει φέρει στον ΣΥΡΙΖΑ έχει ανοίξει και πολλές συζητήσεις για το τι ακριβώς επιδιώκει ο γνωστός εργατολόγος με αυτή την συμπεριφορά, δεδομένου ότι οι απόψεις του δεν βρίσκουν καμία ανταπόκριση μέσα στο κόμμα.

Κάποιοι μάλιστα υποστηρίζουν ότι μετά το συνέδριο δεν αποκλείεται ο Διονύσης Τεμπονέρας να ανοίξει την πόρτα εξόδου από τον ΣΥΡΙΖΑ και να κατευθυνθεί προς την Νέα Αριστερά. Φυσικά η στάση του θα εξαρτηθεί από το πως θα τον αντιμετωπίσει το σώμα του συνεδρίου αλλά και από την θέση που θα κατακτήσει στην ΚΕ.


Προβλήματα στον ΣΥΡΙΖΑ λόγω του Παύλου Πολάκη

Σε ότι αφορά το δεύτερο πρόσωπο, αυτό του Παύλου Πολάκη τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης ισχυρίζονται ότι τα όσα λέει και όσα κάνει ο βουλευτής Χανίων προφανώς δημιουργούν πρόβλημα στον ΣΥΡΙΖΑ, όμως η διαφορά του με τον Διονύση Τεμπονέρα είναι ότι αυτός λέει τις πάγιες απόψεις του χωρίς να έχει προσωπικό κίνητρο ή δεύτερες σκέψεις που τον οδηγούν στην αμφισβήτηση του Στέφανου Κασσελάκη.

Στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνουν, πάντως, ότι και ο χειρισμός του βουλευτή Χανίων είναι ένα από τα προβλήματα που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν οι συνεργάτες του Στέφανου Κασσελάκη. Και αυτό γιατί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί μετά το συνέδριο το κόμμα του να εμφανίζει μία ενιαία εικόνα και όχι ένα συνοθύλευμα παλαιών και νέων απόψεων.

Προφανώς ο χειρισμός του Παύλου Πολάκη θέλει λεπτούς χειρισμούς, καθώς ο βουλευτής Χανίων έχει ακόμα μία κάποια δυναμική μέσα στο κόμμα. «Όχι αυτή που είχε στο παρελθόν καθώς πολλά έχουν αλλάξει μέσα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά ακόμα διατηρεί κάποιες δυνάμεις», όπως σχολιάζουν στελέχη της Κουμουνδούρου.

Ιδεολογικά και πολιτικά η μάχη θα δοθεί με τον Νίκο Παππα, ο οποίος ελέγχει σε μεγάλο βαθμό το εσωτερικό κόμματος. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα πρέπει ακόμα να αντιμετωπίσει την ομάδα των στελεχών που εμφανίζονται να επιθυμούν την συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ και την «μετακόμιση» του ΣΥΡΙΖΑ από την αριστερά στους ευρωσοσιαλιστές.