Σάλο έχει προκαλέσει η αποκάλυψη της στήλης «Αλάτι και Πιπέρι» στην «Απογευματινή» από τον δημοσιογράφο Γιώργο Κατσίγιαννη για το νέο σχέδιο ελέγχου της Δικαιοσύνης από μια επόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όπως το περιέγραψε μιλώντας σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Αχαΐα ο Παύλος Πολάκης.

prototsleido_apogevmatrinis_ok
Από το πρωί πληθώρα MME αναπαράγουν το αποκλειστικό ρεπορτάζ της «Απογευματινής» με τίτλους όπως «Αμετανόητος ο Πολάκης: Θα αλλάξουμε τους δικαστές για να βάλουμε φυλακή κλέφτες και λαμόγια» από το thetoc, «Παύλος Πολάκης: Αν αλλάξουμε τη δικαιοσύνη, ναι θα βάλουμε κάποιους φυλακή» από το Πρώτο Θέμα, «Π. Πολάκης: «Να αλλάξουμε τους δικαστές για να πάνε κάποιοι φυλακή» από το Liberal, «Ξαναχτύπησε» ο Πολάκης: «Να αλλάξουμε τους δικαστές, για να πάνε κάποιοι φυλακή» από το Newsbomb και «Ο Πολάκης επιμένει: Αν αλλάξουμε τη Δικαιοσύνη, θα βάλουμε κάποιους φυλακή» από τον Ελεύθερο Τύπο.

Τα ΜΜΕ κάνουν λόγο για προκλητική ρητορική περί αλλαγών στη δικαιοσύνη που θα φέρουν φυλακίσεις από τον Παύλο Πολάκη, ο οποίος αμετανόητος επιστρέφει στα σχέδιά του για την... ανεξάρτητη δικαιοσύνη, με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Σημειώνεται πως ένα χρόνο πριν από τις εθνικές εκλογές του 2019 ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είχε μιλήσει ξανά για φυλακίσεις όταν είχε πει «θα κερδίσουμε τις εκλογές αν βάλουμε κάποιους φυλακή», ενώ πριν από ένα χρόνο, τον Φεβρουάριου του 2023, είχε προχωρήσει σε απειλές κατά δικαστών, δημοσιογράφων και ΑΑΔΕ κάνοντας ανάρτηση με φωτογραφίες τους.

Από το πρωί πληθώρα MME αναπαράγουν το αποκλειστικό της «Απογευματινής» - Δείτε αναρτήσεις

polakis_iefimerida
polakis_thetoc
polakis_protothema
polakis_liberal
polakis_newsbomb
polakis_eleutheros_tupos
enikos
ethnos
newsbeast
newsit
politic_gr

Παύλος Πολάκης: Να αλλάξουμε τους δικαστές, για να πάνε κάποιοι φυλακή

Όπως επισημαίνει ο δημοσιογράφος Γιώργος Κατσίγιαννης στην Απογευματινή, ο Παύλος Πολάκης επαναφέρει σε νέα βερσιόν το δόγμα «να βάλουμε και κανέναν φυλακή, για να κερδίσουμε τις εκλογές», καθώς το σχέδιο που προτείνει είναι ο έλεγχος της Δικαιοσύνης μέσα από τη διαδικασία της θεσμικής εκπαραθύρωσης των δικαστών με τη μέθοδο της εθελουσίας εξόδου, ώστε να μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να φυλακίζει με μεγαλύτερη ευκολία και άνεση όσους θεωρεί πως πρέπει να τιμωρηθούν.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, κατά τη διάρκεα της ομιλίας του κ. Πολάκη, όπου κατονόμαζε κόσμο και κοσμάκη ως «απατώνες», «κλέφτες», «κοπρίτες», «λαμόγια», τον διακόπτει ένας «σύντροφος», για να τον ρωτήσει: «Φυλακή θα τους βάλουμε;». Ο Π. Πολάκης στην αρχή δεν πιάνει την ερώτηση και του λέει: «Τι;». Έτσι, επανέρχεται ο σύντροφος, λέγοντάς του: «Φυλακή θα τους βάλουμε;». Και ο Παύλος Πολάκης τού απαντά: «Αν αλλάξουμε τη Δικαιοσύνη, ναι, αν δεν την αλλάξουμε, όχι. Η πιο σωστή απάντηση αυτή είναι».

Ο Π. Πολάκης, αναλύοντας σε άλλο σημείο της ομιλίας του πώς ο ΣΥΡΙΖΑ θα πετύχει να «αλλάξει» τη Δικαιοσύνη, ανέφερε ότι θα φτιάξει καινούργια σχολή δικαστών και θα οδηγήσει σε εθελουσία έξοδο όλους τους δικαστικούς που είναι 50-60 ετών. Μάλιστα, ανακοίνωσε πως την πρότασή του αυτή θα την καταθέσει προς ψήφιση και στο συνέδριο του κόμματος.

Διαβάστε ολόκληρη την αποκάλυψη της στήλης «Αλάτι & Πιπέρι» της «Απογευματινής« ΕΔΩ

Δείτε το σχετικό βίντεο με τις δηλώσεις του Παύλου Πολάκη

Παύλος Πολάκης: Πρέπει να αλλαξουμε τη δικαιοσύνη για να τους βαλουμε φυλακη | Power Game


Ο Π. Πολάκης διατύπωσε και άλλες... ενδιαφέρουσες προτάσεις. Υπαινίχθηκε πως πρέπει να αυξηθούν οι μισθοί των γιατρών στα 7.000 ευρώ, δηλαδή όσα παίρνουν στο εξωτερικό και έτσι αναγκάζονται να φύγουν από την Ελλάδα.

Εξίσου γενναιόδωρος εμφανίστηκε και στις παροχές, καθώς πρότεινε επιστροφή της 13ης και της 14ης σύνταξης, καθώς και 13ο και 14ο μισθό στον δημόσιο τομέα. Δεσμεύτηκε επίσης για την κρατικοποίηση των ΕΛ.ΠΕ. με έναν νόμο.

Το ίδιο και για τη ΔΕΗ. Ζήτησε να υπάρξει φορολόγηση ύψους 1 δισ. ευρώ στα κέρδη του ΟΠΑΠ. Εν τω μεταξύ, και στα ΕΛ.ΠΕ. και στη ΔΕΗ η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτή που δρομολόγησε την αναβάθμιση των ιδιωτικοποιήσεών τους, ενώ τον φόρο στον ΟΠΑΠ επίσης η κυβέρνηση της Αριστεράς τον αφαίρεσε.