«∆ικάστε», αρκεί να µην είναι ΣΥΡΙΖΑ

Στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν µια τάση να προωθούν από την πίσω πόρτα την κατάργηση της διάκρισης των εξουσιών, αρκεί το αίτηµα για απονοµή δικαιοσύνης, µε όρους λαϊκών δικαστηρίων, να µη συνδέεται µε την περίοδο διακυβέρνησής τους. Όταν µια τραγωδία συντελείται σε αριστερό χρόνο, χαρακτηρίζεται από τους ίδιους «στραβή στη βάρδιά τους» και ο ΣΥΡΙΖΑ ή «λουφάζει» σαν τον ψόφιο κοριό, δίχως να ικανοποιεί το κοινό περί δικαίου αίσθηµα έστω µε µια ειλικρινή συγγνώµη, ή προβάλλει παιδαριώδεις δικαιολογίες ώστε να µην υποστεί κριτική. Και αυτό επειδή ποντάρουν στην «αστική ευγένεια» των πολιτικών τους αντιπάλων, κυρίως της Νέας ∆ηµοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, που δεν µετέρχονται ανέντιµων µεθόδων για να τους καταστήσουν εκ προοιµίου «ενόχους», αλλά σέβονται το τεκµήριο της αθωότητάς τους και δεν οργανώνουν σκηνικά «λαϊκής αυτοδικίας» µέσα από συγκεντρώσεις διαµαρτυρίας, συναυλίες και άλλα ακτιβιστικά κόλπα. Για παράδειγµα, εάν οι συγγενείς των θυµάτων από την τραγωδία του Ματιού και της Μάνδρας έµπαιναν στη λογική να «δικάσουν» όσους από τον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούσαν υπεύθυνους για αυτό που συνέβη, στήνοντας µε τη βοήθεια της Ν∆ και του ΠΑΣΟΚ διαδικτυακές ψηφοφορίες ή επιστρατεύοντας καλλιτέχνες να οργανώσουν συναυλίες οργής για τη δικαίωσή τους, σήµερα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πανηγύριζε για την αθωότητα της Ρένας ∆ούρου. Και η τελευταία, µαζί µε τον Τόσκα και τον Τσίπρα, θα έπρεπε να βρίσκεται στη φυλακή, επειδή κάτι τέτοιο θα είχε επιβάλει µια δηµοσκόπηση ή ένα λαϊκό δικαστήριο.

Ο Πολάκης δίνει τη γραμμή

Αν κρίνω από τις τελευταίες ανακοινώσεις του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, φαίνεται ότι το πάνω χέρι της επικοινωνιακής πολιτικής της Κουμουνδούρου το έχει πάρει ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος δίνει πρώτα τη γραμμή μέσα από το Facebook και μετά το πνεύμα των παρεμβάσεών του γίνεται αντιγραφή - επικόλληση από το γραφείο Τύπου της Κουμουνδούρου. Και ο αψύς Κρητικός βουλευτής πανηγυρίζει για αυτό το ανδραγάθημά του. Κρυφά εκεί που πρέπει και φανερά εκεί που χρειάζεται. Οι φανατικοί οπαδοί του, λες και κάτι ξέρουν ή κάτι αντιλαμβάνονται, σε αυτόν δίνουν συγχαρητήρια, όχι στην εκπρόσωπο του κόμματος Βούλα Κεχαγιά!.. Πάντως, επειδή ο Παύλος Πολάκης το είχε πάντοτε καημό να καθοδηγεί επικοινωνιακά την Κουμουνδούρου, ο Στέφανος Κασσελάκης θα έπρεπε σε ένδειξη ευγνωμοσύνης προς το πρόσωπό του να τον χρίσει τουλάχιστον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος.

Ποιος τελικά πληρώνει...

Αν έχω καταλάβει καλά την εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Βούλα Κεχαγιά, όπως και όλους όσοι απασχολούνται στον τομέα επικοινωνίας της Κουμουνδούρου, πρέπει να τους πληρώνει από την τσέπη του ο Στέφανος Κασσελάκης και όχι το κόμμα μέσα από την κρατική χρηματοδότηση που εισπράττει από την τσέπη του ελληνικού λαού. Διότι δεν γίνεται οι επικοινωνιολόγοι του Κυριάκου Μητσοτάκη να πληρώνονται από τους φορολογούμενους πολίτες, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά οι αντίστοιχοι συνεργάτες του Κασσελάκη να εργάζονται εθελοντικά και τζάμπα. Ή θα τους πληρώνει το κόμμα ή ο Κασσελάκης. Όπως και τα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ, που κοστίζουν 1.500.000 ευρώ τον χρόνο, ο ελληνικός λαός τα πληρώνει. Από κονδύλια της κρατικής επιχορήγησης πληρώνονται οι μισθοί τους.

Ο Θεοδωρικάκος στους ομογενείς του Καναδά

Κάλεσμα στους Έλληνες ομογενείς να συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές απηύθυνε από το Μόντρεαλ, πρώτο σταθμό της περιοδείας του στον Καναδά, ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ Τάκης Θεοδωρικάκος. Μιλώντας στη Λακωνική Αδελφότητα της πόλης, ο κ. Θεοδωρικάκος επισήμανε ότι ζούμε σε δύσκολους καιρούς και χρειάζεται να είμαστε ενωμένοι και να κρατάμε την πατρίδα μας ισχυρή. «Έχουμε μπροστά μας δυσκολίες και κινδύνους αλλά και νέες ευκαιρίες. Οφείλουμε να κάνουμε τα πάντα μέσα σε τέτοιες συνθήκες για να ενώσουμε τους Έλληνες, να ενώσουμε και να ενισχύσουμε τον παγκόσμιο Ελληνισμό», είπε χαρακτηριστικά και έδωσε έμφαση στην ανάγκη όλες και όλοι να δώσουν το «παρών» στις κάλπες για την Ελλάδα αλλά και για την Ευρώπη.

Δημοσιεύτηκε στην Απογευματινή