Πυρά κατά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Χάρη Μαμουλάκη, εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Ρωμανός, για τη συζήτηση που έχει ανοίξει αναφορικά με το νομοσχέδιο των μη κρατικών πανεπιστημίων.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ  μιλώνστας στο One Chanel ήρθε σε αντιπαράθεση με τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρη Καιρίδη, για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ο κ. Μαμουλάκης στην τοποθέτηση του υποστήριξε ότι "στις σπουδές μου στην Αγγλία δεν πλήρωσα ποτέ δίδακτρα, όλα τα πανεπιστήμια εκεί είναι δημόσια", με τον υπουργό Μετανάστευσης να ρωτάει επίμονα τον βουλευτή για τα δίδακτρα των πανεπιστημίων στην Αγγλία. 

Στη συνέχεια, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι "πολύ καλά έχουν δίδακτρα και τα δημόσια πανεπιστήμια. Αν χρειαστεί και οι ανάγκες το δημιουργήσουν γιατί όχι (σ.σ. δίδακτρα στα δημόσια πανεπιστήμια);".

Νίκος Ρωμανός: Ουδείς μπορεί να παρακολουθήσει το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης

Σε σχέση με αυτή την αντιπαράθεση ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε ότι: "Από τη μία κροκοδείλια δάκρυα για τη δήθεν υποβάθμιση της δωρεάν δημόσιας εκπαίδευσης και το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά Πανεπιστήμια, που στην πραγματικότητα αυξάνει τη χρηματοδότηση των δημόσιων ΑΕΙ και από την άλλη προτάσεις για δίδακτρα στα δημόσια Πανεπιστήμια που ακούσαμε χθες από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μαμουλάκη!

Πραγματικά, ουδείς μπορεί να παρακολουθήσει πλέον το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Άραγε το νεοσύστατο think tank Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ τι άποψη έχει για την πρόταση του κ. Μαμουλάκη;

Λογικά όταν επιστρέψει ο Πρόεδρος από την εκδρομική επίσκεψή του στην Καλαμπάκα, θα τους ρωτήσει και θα μας ενημερώσει!".