«Εμείς χθες κάναμε ένα πολύ μεγάλο βήμα μπροστά, γυρίσαμε σελίδα όσον αφορά ότι έχουμε συνηθίσει στην μεταπολίτευση στο κομμάτι της παιδείας και των πανεπιστημίων και νομίζω ότι τώρα ξεκινάει το δύσκολο έργο της υλοποίησης αλλά εν πάση περιπτώσει αυτό που έγινε χθες είναι ήδη ιστορικό».

Αυτό δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Mea Culpa» με τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ, Νίκος Ρωμανός, αναφορικά με το νέο νομοσχέδιο για την παιδεία.

Για την αναφορά στο στίχο του Ελύτη «νέοι με τα πρησμένα πόδια», ο κ. Ρωμανός σημείωσε ο «κ. Τσίπρας μίλαγε για τους ‘’νέους με τα πρησμένα πόδια’’ προσπαθώντας να κάνει μια επίδειξη γνώσεων με το γνωστό του ειρωνικό ύφος και είπε ότι ο Ελύτης δήθεν αναφερόταν στην περίοδο της αντίστασης όταν επί της ουσίας το ποίημα αυτό είναι γραμμένο πολύ νωρίτερα».

«Του απάντησε ο κ. Μητσοτάκης και κατέδειξε μια ακόμα φορά την προσπάθεια του να καλύψει την ημιμάθειά του. Αυτό ήταν στο πλαίσιο της γκάφας, αυτό που δεν ήταν γκάφα όμως ήταν αυτό που είπε για τους αποχαυνωμένους πολίτες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Δεν είναι ψέμα για μένα είναι η αλήθεια του κ. Τσίπρα αυτή, είναι ο τρόπος με τον οποίο βλέπει και με τον οποίο αισθάνεται τους πολίτες. Έχει μια απίστευτη έλλειψη ενσυναίσθησης ο κ. Τσίπρας, δεν ειναι η πρώτη φορά που τη δείχνει, βασικό παράδειγμα αυτού είναι το Μάτι στη διάρκεια της διακυβέρνησής του αλλά είναι η πολλοστή και η τελευταία και η πιο σημαντική φορά που ουσιαστικά χρησιμοποιεί έναν υβριστικό χαρακτηρισμό για τους πολίτες όταν κατά τα άλλα προσπαθεί να δείξει και το προφίλ του ευαίσθητου», υπογράμμισε ο ίδιος.

«Νομίζω ότι αυτό είναι αποκαλυπτικό του ποιος είναι ο πραγματικός Τσίπρας τελικά, ένας Τσίπρας που έχει βάλει τέσσερα αυτογκόλ μέσα σε δυο εικοσιτετράωρα. Ξεκινώντας από τη συνέντευξη στον Alpha που παίρνει το ρίσκο... Αυτό που είπε για να καλύψει το αυτογκόλ το έκανε ακόμα χειρότερο γιατί ακόμα και αν δεχτεί κάποιος καλοπροαίρετος ή αφελής ότι ο κ. Τσίπρας δεν εννοούσε ότι παίρνει το ρίσκο αλλά ότι δέχεται ότι υπάρχει ρίσκο, όταν δέχεσαι ότι υπάρχει ρίσκο και καλείς τον κόσμο στους δρόμους για να πάρει αυτό το ρίσκο, τότε προφανώς παίρνεις και εσύ το ρίσκο», δήλωσε επιπρόσθετα.

«Εμένα αυτό που με τρελαίνει είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πάντα έχει έτοιμες δύο γραμμές δηλαδή αν ενσωματώναμε την οδηγία θα λέγανε αυτά που είπαν τώρα, αν δεν την ενσωματώναμε θα μας λέγανε ότι είμαστε ακροδεξιοί, φασίστες γιατί δεν προστατεύουμε τον κόσμο από το ρατσισμό», ανέφερε ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ.

«Όταν αυστηροποιούνται τα μέτρα έχουν έτοιμο το αφήγημα ‘’θα καταστρέψετε την οικονομία ,δεν προλάβατε την κατάσταση’’ κλπ όταν πηγαίνει προς την αντίθετη κατεύθυνση και χαλαρώνουν τα μέτρα ‘’θα γεμίσουν οι ΜΕΘ, δεν έχετε προστατεύσει το σύστημα υγείας»’’ κοκ. Έχουνε πάντα και τις δύο εναλλακτικές γιατί δεν έχουν γραμμή, δεν έχουν ουσία, δεν έχουν επί του πρακτέου καμία συγκεκριμένη πρόταση, και εκεί είναι το πρόβλημα γιατί από μια αξιωματική αντιπολίτευση ειδικά σε μια τέτοια φάση αυτό θες, και επί της ουσία για αυτό είναι τόσο στριμωγμένοι και για αυτό καταλήγουν σε όλα αυτά τα αδιέξοδα και τα fake news», πρόσθεσε.

Ακόμη ο κ. Ρωμανός επισήμανε ότι «ο Τσίπρας χθες μεταξύ άλλων μίλησε για συρρίκνωση των κοινοβουλευτικών διαδικασιών και για δημοκρατικούς περιορισμούς εν τω μεταξύ αυτό είναι άλλη μια αντίφαση γιατί από τη μια τι μας λεει ο Τσίπρας;».

«Μας λέει να μην νομοθετούμε, να μην περνάμε νομοσχέδια που αυτός θεωρεί ότι είναι δύσκολα ή έχει έναν αντίλογο από τη μια και από την άλλη όμως σας θυμίζω ότι στο πρώτο lockdown μας κατηγορούσε για τα μέτρα με τα οποία λειτουργούσε η Βουλή που υπήρχε ένας περιορισμός και μας έλεγε χούντα. Και ταυτόχρονα όταν αυτά τα μέτρα έχουν να κάνουν με τις διαδηλώσεις εκεί πάλι πάει αντίθετα και λέει ‘’οι διαδηλώσεις πρέπει να επιτρέπονται αλλά η Βουλή να μην νομοθετεί’’», τόνισε ο ίδιος.