«Τα πράγματα έχουν φτάσει σε ένα σημείο όπου δεν φτάνουνε πια τα αποσπασματικά μέτρα ή αυτά που παίρνονται, αφού ο κόσμος φτάσει στο μη παρέκει» υπογράμμισε το στέλεχος της Νέας Αριστεράς, Πάνος Σκουρλέτης στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Εκείνη κι εγώ» με τους δημοσιογράφους Θανάση Φουσκίδη και Στέλλα Γκαντώνα, ερωτηθείς πως άκουσε τα νέα μέτρα του πρωθυπουργού για τους αγρότες.

Διαβάστε ακόμα: Τα 5 μέτρα για τη μείωση του κόστους του αγροτικού ρεύματος

«Χρειάζονται μέτρα σε βάθος και καθολικά μέτρα, μια ολιστική προσέγγιση αυτό δεν τ’ ακούσαμε από τον πρωθυπουργό» συμπλήρωσε ο Πάνος Σκουρλέτης.

Ο Πάνος Σκουρλέτης στους Θανάση Φουσκίδη & Στέλλα Γκαντώνα "Εκείνη και εγώ" 2-02-2024

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Πάνου Σκουρλέτη στα Παραπολιτικά 90,1:

Ερωτηθείς πως άκουσε τα νέα μέτρα του πρωθυπουργού για τους αγρότες:

Π.ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: Τα πράγματα έχουν φτάσει σε ένα σημείο όπου δεν φτάνουνε πια τα αποσπασματικά μέτρα ή αυτά που παίρνονται αφού ο κόσμος φτάσει στο μη παρέκει. Χρειάζονται μέτρα σε βάθος και καθολικά μέτρα, μια ολιστική προσέγγιση αυτό δεν τ’ ακούσαμε από τον πρωθυπουργό.

Π.ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: Ζούμε αυτό το παράλογο οι αγρότες να μην μπορούν να ζήσουν από το επάγγελμά τους αλλά εμείς τα προϊόντα τους να τα πληρώνουμε πανάκριβα. Τρία σχεδόν χρόνια η κυβέρνηση έχει αποτύχει να απαντήσει στα θέματα της ακρίβειας. Τα μέτρα παρακολουθούν την εξέλιξη της ακρίβειας κι έρχονται πολύ καθυστερημένα και απαντούν σε ένα πολύ μικρό βαθμό για αυτό είμαστε και πρώτοι στην Ευρώπη στον πληθωρισμό των τροφίμων.

Ερωτηθείς αν προβλέπει εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ εν όψει συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ:

Π.ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: Νομίζω ότι όλα όσα βλέπουμε και στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ αλλά συνολικά στο χώρο της αντιπολίτευσης είναι απότοκα βαθύτερων πολιτικών ζητημάτων. Για μένα είναι μια κρίση ταυτότητας που είναι σε εξέλιξη και δεν έχει σταματήσει ακόμα που κατά τη γνώμη μου έχει να κάνει με την μετάλλαξη και την μετατόπιση αυτού του χώρου και αυτό δεν ξεκίνησε μετά την εκλογή Κασσελάκη. Ο Κασσελάκης ήταν η κορυφή του παγόβουνου, τα προβλήματα υπήρχαν από λάθος επιλογές που γίναν την επόμενη των εκλογών του ’19 και κορυφώνονται στις μέρες μας. Υπάρχει ένα κενό αντιπολίτευσης και την ίδια στιγμή ενώ ο χώρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει αυτή την κρίση προσανατολισμού και ταυτότητας το ΠΑΣΟΚ δεν δείχνει καμία δυναμική. Εγώ θέλω να επαναφέρω την συζήτηση όχι σε μια λογική ενός ενιαίου χώρου γιατί είναι λάθος τελικά αυτό αλλά σε μια λογική πραγματικών συμμαχιών που χτίζονται γύρω από συγκεκριμένα ζητήματα ανάμεσα στην Αριστερά και την Κεντροαριστερά. Συμμαχίες με προϋποθέσεις προγραμματικές οι οποίες θα μπορούσαν κάποια στιγμή να οδηγήσουν σε ένα πλειοψηφικό μπλοκ κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων που να ζητήσει μια διαφορετική πορεία της χώρας.

Ερωτηθείς αν υπάρχουν προϋποθέσεις να αναλάβουν πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση της συμπόρευσης οι κύριοι Τσίπρας και Παπανδρέου:

Π.ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: Δεν υπάρχουν οι όροι και οι προϋποθέσεις για να μιλάμε για κάτι τέτοιο.